RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krekar glemte ankefrist

Sist oppdatert:
Sommel og dårlige norskkunnskaper gjør at Mulla Krekar ikke får fremme sin anke i injuriesaken mot Carl I. Hagen for Borgarting lagmannsrett.

Krekar gikk til sak mot Frp-leder Carl I. Hagen for påståtte injurier, men 13. januar i år frifant Oslo tingrett Hagen. Krekar ble samtidig dømt til å betale Hagens saksomkostninger på 199.600 kroner.

Brynjar Meling, Krekars advokat, anket senere saken inn for Borgarting lagmannsrett, men han var ikke rask nok.

Borgarting Lagmannsrett har nå enstemmig avgjort at anken ikke kan fremmes fordi den ble levert for sent.

- Forstod ikke kjennelsen
Men Krekar og hans advokat Brynjar Meling akter ikke å gi seg. Meling sier til TV 2 Nettavisen at avgjørelsen vil bli påkjært til Høyesterett.

- Vi mener at kjennelsen ble levert i strid med reglene. Kjennelsen ble forkynt for Krekar mens han satt i fengselet, men bare på norsk. Kjennelsen ble levert uten at jeg fikk beskjed, og Krekar forstod ikke kjennelsen. Vi mener at det er helt uriktig at dommen skal bli stående, sier Meling.

Frp-glede
Frp er på sin side glad for beslutningen fra Borgarting Lagmannsrett.

- Jeg er på vegne av både partiformannen og partiet svært glad for at denne saken nå synes å gå mot sin avslutning, sier generalsekretær Geir Mo i Frp i en pressemelding onsdag.

Han sier at han håper Krekar og advokat Meling «ikke belaster norsk rettsvesen videre i denne saken».

Lov å kalle terrorist
Krekar gikk til privat søksmål mot Hagen etter at Frp-formannen offentlig hadde kalt ham en terrorist.

Det var i et intervju med TV 2-nyhetene 23. oktober 2002 at partiformann Hagen blant annet uttalte «Vi har ikke fått noen god begrunnelse på hvorfor han i all verden fikk et norsk reisebevis 2. august i år, når politiet må ha visst at han var en geriljaleder og en terrorist nede i Midtøsten-områdene, og så reise rundt på norske reisebevis som han får fornyet (¿) »

Og «Det er klart at UDI må jo ha, før de behandler utlendingssaker, ha tilgang på informasjon fra politiet slik at vi ikke har et system som tillater at potensielle terrorister, talibanfolk og Al quaida ledere liksom går rundt og bor i Norge.»

Disse uttalelsene krevde Krekar mortifisert, men fikk ikke medhold i Tingretten. Hagen uttalte etter at at «dette er en full seier for ytringsfriheten ».

Her kan du se TV 2-intervjuet der Hagen kom med karakteristikkene (web-tv).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere