RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krekar hadde stemmerett

Foto: Ole Peder Giæver
Sist oppdatert:
Takket være en «uoppmerksomhet» fra departementet.

Til tross for at Krekar står på FNs terrorliste og er utvist fra Norge fordi han er en «trussel mot rikets sikkerhet», nådde han nesten valgurnene.

Inntil torsdag hadde nemlig Krekar stemmerett, på linje med andre norske borgere, melder NRK.

- Glad for det
- Vi ble gjort oppmerksomme på det av NRK og det er vi glad for, sier statssekretær Libe Rieber-Mohn i Arbeids- og Inkluderings-departementet til kanalen.

Hun innrømmer at de ikke var klar over at han automatisk får stemmerett fordi han var registrert i folkeregisteret.

I desember i fjor offentliggjorde det amerikanske finansdepartementet en ny liste over flere internasjonale terrormistenkte. Mulla Kreaker var ett av navnene på listen.

Deltok i "hellig krig"
Sheikh Majid Ismail Al-Hafeed hevdet like etter det overfor Nettavisen at mulla Krekar har vært i Afghanistan i en militærtreningsleir for afghanske og utenlandske krigere.

- Jeg kan bekrefte dette. Jeg, mulla Krekar og flere andre var flyktninger i Pakistan. Mulla Krekar møtte flere kurdere for å delta i jihad (hellig krig red.anm.) i Afghanistan. Jeg var mot dette og sa til ham at dersom vi skal kjempe mot fienden, så må vi i så fall kjempe mot diktaturregimet i vårt eget land Irak, og ikke dra til Afghanistan for å delta i krigen der, sa Sheikh Al-Hafeed til Nettavisen i desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere