RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krekar har kostet fem millioner

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Krekar-saken har blitt en dyr affære for staten.

Tall P4 har innhentet viser at Krekar-saken har kostet over fem millioner kroner til etterforskning, tre forsvarsadvokater og seks årsverk i to departementer og Utlendingsdirektoratet.

I tillegg kommer 100.000 kroner til oversettelser av dokumenter. Økokrim hadde i 2004 utgifter på 1,7 millioner kroner til blant annet tolk.

De tre advokatene Arvid Sjødin, Brynjar Meling og Harald Stabell opplyser til P4 at de til sammen har fakturert rundt 900.000 kroner. Mulla Krekar har hatt fri advokathjelp.

I tillegg kommer stor arbeidsmengde hos politi, påtalemyndighet og domstol som ikke lar seg beregne.

Frustrerende
- Det er ingen overraskelse at Herr Krekar er en dyr herremann for det norske samfunnet, samtidig som jeg tror han er en torn i øyet til mange av borgerne i landet vårt. Vi skulle ha sendt Krekar tilbake for lengst, sier første nestleder i justiskomiteen Jan Arild Ellingsen til P4.

Han er helt sikker på at saken beløper seg til mange flere millioner kroner.

- Av og til kunne nok pengene her i landet vært bedre brukt enn i det de er gjort i denne saken. Det er jo frustrerende, og jeg skulle gjerne sett at vi slapp.

Rettsstat
Ellingsen understreker at Norge skal være stolt av en sterk og trygg rettsstat. Tidligere kommunalminister, Høyres Erna Solberg, mener det samme:

- Det er klart at dette er mye penger, men det er jo slik at det er dyrt med rettsstat og rettssamfunn. Jeg tror de fleste av oss er enige om at totalitære regimer er dyrere for mennesker. Vi kommer ikke unna at folk skal få prøve saken sin.

Erna Solberg mener eventuelle nye rettsrunder bør gå raskere enn de foregående.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere