RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krekar-kjennelse mandag

Sist oppdatert:
Først mandag blir det klart om Økokrim får medhold i sitt krav om forlenget varetekt for mulla Krekar.

I fengslingsmøtet i Oslo tingrett fredag ba førstestatsadvokat Erling Grimstad i Økokrim om at mulla Krekar må sitte fire nye uker i varetekt med brev- og besøkskontroll. Krekars forsvarer, advokat Brynjar Meling, begjærte sin klient løslatt.

Fredag var det uvisst om en kjennelse ville foreligge lørdag eller mandag. Oslo tingrett opplyste lørdag at en kjennelse først vil være klar mandag morgen.

Drapsforsøk
Krekar er siktet etter flere paragrafer i straffeloven som gjelder drapsforsøk i Nord-Irak våren 2002. Han har sittet i varetekt siden han ble pågrepet i leiligheten sin på Tøyen i Oslo 2. januar.

Da Krekar ble fremstilt for varetektsfengsling for fire uker siden, mente tingretten at det ikke var grunnlag for å holde ham fengslet. Borgarting lagmannsrett kom til den motsatte konklusjonen etter at Økokrim påkjærte kjennelsen.

–Sentral posisjon
Lagmannsretten la den gang til grunn at mulla Krekar fremdeles har en sentral posisjon i Ansar al-Islam, og at det dermed også var grunnlag for å mistenke ham for såkalt psykisk medvirkning til drap. Retten pekte også på faren for at Krekar kunne komme til å forlate landet og unndra seg straffeforfølgelse dersom han ble løslatt.

Brynjar Meling sier at Krekar kun har holdt forelesninger på internett om hellig krig og selvmordsaksjoner, og ikke gitt noen ordre om slike handlinger.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere