RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krekar med Koranen og Norges lover

Sist oppdatert:
Med Den hellige koran og Norges lover liggende foran seg på pulten, møtte mulla Krekar i dag Økokrim i retten.

Selve rettsmøtet går for lukkede dører. I tillegg til å begjære nye fire uker med brev- og besøkskontroll, ønsker Økokrim også et rettslig avhør av mullaen.

- Vi vil begjære fire nye uker varetektfengsling. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere innholdet i siktelsen, var den korte kommentaren fra Erling Grimstad i Økokrim.

Fengslingsmøtet ble avsluttet fredag ettermiddag, og en kjennelse kommer enten lørdag eller mandag.

Nye bevis
Etter det TV 2 Nettavisen erfarer, vil Økokrim presentere ytterligere bevis i forbindelse med Krekars aktiviteter på internett. Lagmannsretten varetektsfengslet mulla Krekar tidligere denne måneden. Retten mente det er skjellig grunn til å mistenke Krekar for å ha medvirket til drap eller drapsforsøk.

Påtalemyndigheten mener at Krekar har oppfordret til bruk av selvmordsbombere. Dette mener man å kunne bevise ut fra hva Krekar har sagt på internett. Krekar på sin side mener at han kun har gitt leksjoner i Koranen. Derfor er også Koranen et vesentlig oppslagsverk når han fredag møter Økokrim i retten.

Oppfordret til drap
Mullaen ble arrestert 2. januar i år, men løslatt av Oslo tingrett. Økokrim anket og fikk medhold i varetekt av lagmannsretten.

Etter at Krekar ble varetektsfengslet, har flere kompromitterende opplysninger om mullaen kommet for dagen. Blant annet sendte TV 2-nyhetene et TV-innslag der man så mulla Krekar oppfordre til øksedrap på en forfatter som skulle ha krenket islam.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere