Krekars bror dømt

Broren til mulla Krekar er dømt for å ha forhindret politiet i sitt arbeid. Advokat Brynjar Meling mener politiet forklarte seg uriktig i straffesaken, og vurderer å anke.

28.01.04 16:45

Krekars bror er dømt for å ha hindret polititjenestemenn i å arrestere Krekar. Pågripelsen 20. mars i fjor ble filmet av TV 2 og videoen var et viktig bevis i straffesaken.

21 dager
Aktor fikk fullt gjennomslag for påstanden som ble lagt ned i Oslo tingrett. Krekars bror er dømt til 21 dagers ubetinget fengsel for å ha hindret tjenestemennene i deres arbeid.

Han er også dømt for å være i besittelse av ulovlig våpen. I forbindelse med pågripelsen fant politiet en boks i hans hjem som broren selv fortalte var tåregass. Denne gassen er i ettertid ødelagt av politiet uten at innholdet ble analysert. Oslo tingrett fant det likevel bevist at han hadde vært i besittelse av ulovlig våpen.

Advokat Brynjar Meling uenig i dommen, og vil nå sterkt vurdere å anke.

- Jeg har ennå ikke fått konferert med min klient, men jeg regner med at denne saken vil bli anket, sier Meling til TV 2 Nettavisen.

- Ble ikke forhindret
Meling reagerer spesielt på at politiet skal ha forklart seg uriktig om påripelsen av Krekar.

Han mener at TV 2s video viser at de to tjenestemennene som mente seg forhindret i sitt arbeid, aldri ble forhindret. I sin prosedyre sa Meling at det var en tredje politimann som tok hånd om Krekars bror.

- Dette er så graverende at jeg vil kreve vitneprotokollen utlevert, og forholdet vil bli anmeldt til Sefo som falsk forklaring, sa Meling i retten tirsdag.

Krekars bror var også tiltalt for å ha stjålet en politiradio, og for å ha oppbevart ulovlig våpen.

Påtalemyndigheten selv innstilte på å frikjenne broren for tiltalepunktet som omhandlet tyveri av politiradio.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag