RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OSLO 20151030. Mulla Krekar og hans forsvarer Brynjar Meling i Oslo tingrett i okober 2010. . Mulla Krekars 32 år gamle svigersønn er blant de fire mennene som britisk politi pågrep i en koordinert politiaksjon forrige uke.
OSLO 20151030. Mulla Krekar og hans forsvarer Brynjar Meling i Oslo tingrett i okober 2010. . Mulla Krekars 32 år gamle svigersønn er blant de fire mennene som britisk politi pågrep i en koordinert politiaksjon forrige uke. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Krekars svigersønn pågrepet i politiaksjon

Sist oppdatert:
Mulla Krekars 32 år gamle svigersønn er blant de fire mennene som britisk politi pågrep i en koordinert politiaksjon forrige uke.

32-åringen, med norsk oppholdstillatelse, er én av de pågrepne som italiensk politi mener Krekar hadde kontakt med i fengselet etter at PST pågrep mullaen i mars 2012, melder TV 2.

Samtalene svigersønnen har hatt med mullaen, som egentlig heter Najmuddin Faraj Ahmad, skal ha blitt avlyttet på besøksrommet i Kongsvinger fengsel.

11. november avsluttet italiensk terrorpoliti aksjonen som de kaller «Jihad on web» mot terrorgruppen Rawti Shax, som de hevder har kurdisk og sunnimuslimsk tilknytning. Ti personer er pågrepet i Nord-Italia og Storbritannia, tre personer er pågrepet i Norge, mens fire er pågrepet i Finland og Sveits. Alle er siktet for internasjonal terrorisme. Politiets etterforskning har pågått i flere år.

Krekars forsvarer Brynjar Meling har avvist at Krekar kan ha kunnet kommunisere ut av fengslet, og pekt på at han ikke har hatt tilgang til verken telefon eller internett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere