*Nettavisen* Nyheter.

Krepsingen er i gang!

Nå kan du fiske de søte, små krypene midt i hovedstaden igjen.

07.08.07 15:33

(iOslo.no) For mange er krepsingen nærmest en hellig familiebegivenhet på sensommeren - og i natt startet det hele i hovedstaden.

- Salget av krepsekort har gått svært bra. Det ser ut som vi har solgt enda flere kort enn vi gjorde på begynnelsen av fjorårssesongen, sier daglig leder Bjørn Torp i Oslomarkas Fiskeadministrasjon til iOslo.no.

Kan bli stopp i Akerselva
Alle de 150 kortene i Raudsjømarka ble utsolgt, 90 i Akerselva og 60-70 for Bøler-området.

I fjor åpnet man for fiske i Akerselva, etter at fisket hadde vært forbudt på grunn av at det var for lite kreps som var over minstemålet. Allerede på onsdag kan det være slutt for denne gang i Akerselva.

- Da tar vi en vurdering. Rapportene tyder på at det er mye liten kreps i elva, sier Torp.

I Raudsjømarka pågår fisket ut måneden, mens i de andre vannene er det stopp den 20. august.

Krepseoppskrift
Og skulle du ha lyst til å ta turen for å fiske delikatessen, så har Torp en oppskrift på hvordan man lager kreps - og han lover at det blir godt. Dette er til 20 kreps:

- Kok opp 2,5 liter vann, ha i to spiseskjeer salt, litt sukker og så mye krondill du finner. Deretter har du krepsene i vannet, og lar det koke i 15 minutter. Deretter lar du kjelen stå i et døgn, sier han.

Men ikke ha vann i bøtta med krepsene.

- Nei, da dør de av surstoffmangel. Det holder med fuktigheten de har på seg, sier Torp.

Men husk minstemålet på 9,5 cm. Krepsen blir først kjønnsmoden 7 år gammel. Da er den 8 cm lang.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.