Gå til sidens hovedinnhold

Krevde tre millioner etter ferie

Mannen ble så irritert over ikke å kunne få bli på hotellrommet at han saksøkte reiseselskapet Ving Norge, Forbrukerrådet og Forbrukerombudet for tre millioner.

Men nå har Borgarting lagmannsrett smelt døra igjen midt i trynet på den irriterte reisende.

- Saken burde i det hele ikke vært brakt inn for rettsapparatet, skriver lagmannsretten i en fersk dom.

- Ulovlig praksis
Bakgrunnen for mannens krangel med Ving Norge, Forbrukerrådet og Forbrukerombudet, var en reise mannen gjorde med Ving i 1999.

Ifølge reiseplanen skulle mannen 21. juni 1999 fly hjem fra Bulgaria klokken 01.20 på natten.

Men ifølge Vings reglement måtte han være ute av hotellrommet klokken 12.00 dagen før.

Mannen mente dette var en ulovlig praksis av Ving Norge og nektet derfor å betale noe ekstra for å beholde hotellrommet utover klokken 12.

Praksisen fra Ving i dette tilfellet, var at man måtte betale 100 kroner for å bli på rommet utover klokken 12.

- N.N (saksøker red.anm) hevder at det er i strid med pakkereiseloven å selge en reise som er arrangert slik at den reisende må forlate sitt hotellrom senest kl 1200 om formiddagen avreisedagen, mens hjemreise med fly først finner sted etter kl 2400, dvs den påfølgende natt. Avreisedato skal da være den dagen flyet går, og hotellrommet skal kunne beholdes til kl 1200 den dagen, heter det fra mannens anførsel i retten.

Tapte i tingretten
Vel hjemme i Norge klaget mannen til Ving fordi han mente praksisen om å være ute av hotellet innen klokken 12.00 var ulovlig.

Senere klaget mannen til både Forbrukerrådet og Forbrukerombudet, uten å få medhold.

Til slutt gikk mannen til Oslo tingrett hvor han saksøkte både Ving Norge, Forbrukerrådet og Forbrukerombudet.

Der tapte han saken i desember 2001 og ble dømt til å betale til sammen 35.000 kroner i saksomkostninger.

- Stor fysisk og psykisk belastning
Nå har Borgarting lagmannsrett kommet med dom i saken, etter at mannen anket avgjørelsen.

- Saken har nå pågått i ca 4 år og har kostet den ankende part mye arbeid. Den har tatt svært verdifull tid fra ham. Han krever derfor oppreisning med kr 3.000.000 fra ankemotpartene for tort og svie. Saken har vært en stor fysisk og psykisk belastning for ham. Ving Norge AS har ikke tatt hans klager på alvor og har fortsatt med sin ulovlige praksis, heter det i anførselen fra mannen, som var sin egen prosessfullmektig i retten.

I retten viste Ving blant annet til følgende skriv, som ble utlevert ved bestilling av reisen:

- Beholde rommet: Ved ankomst skjer innsjekking normalt om ettermiddagen. Ifølge internasjonale hotellbestemmelser må man forlate rommet senest mellom kl 11 og 12.00 avreisedagen. Denne regelen gjelder selv om hjemreisen skjer etter kl. 24. Om det er mulig, vil Vingvertene være behjelpelige med å skaffe fellesrom frem til avreise fra hotellet.

I tillegg til å stadfeste dommen fra tingretten, ble mannen av lagmannsretten dømt til å betale ytterligere 11.000 kroner i saksomkostninger til de tre motpartene.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot