RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever 10 måneder for voldtekt av mann

Sist oppdatert:
Kvinnen (23) som er tiltalt for å ha voldtatt en mann i Bergen, bør ikke behandles mildere fordi hun er kvinne. Det mener statsadvokaten.

I dag la statsadvokat Jarle Golten Smørdal ned påstand om 10 måneders fengsel for kvinnen som er tiltalt for voldtekt av en mann.

- Tiltalte er svært lite troverdig. Det er ikke tvil om at hendelsesforløpet slik fornærmede forklarer er riktig, sier statsadvokat Jarle Golten Smørdal ifølge Bergens Tidende.

I prosedyren vektla han at 23-åringen ikke må behandles midlere fordi hun er kvinne.

Kvinnen innrømmet i går å ha hatt sex med mannen, men hevder det var frivillig.

Lå og sov
Den oppsiktsvekkende hendelsen skal ha skjedd i en leilighet i Bergen 4. januar i fjor. Mens mannen lå og sov, utførte kvinnen oralsex på ham mens hennes 40 år gamle kjæreste satt og så på.

Mannen våknet og forlot leiligheten for senere å anmelde overgrepet. Både kvinnen og hennes kjæreste ble senere pågrepet av politiet.

Langt nede
I et intervju med Bergens Tidnede forteller den voldtatte mannen at han var svært langt nede i perioden som fulgte etter hendelsen. Den unike saken fikk stor oppmerksomhet i Norge og internasjonalt.

- Verden raste sammen. Jeg gråt og gråt. Jeg følte meg veldig sviktet av noen jeg hadde tillit til, sier mannen til Bergens Tidnede.

I tillegg til straffesaken, har mannen lagt ned krav om 100.000 kroner i erstatning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere