RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever 19 millioner i erstatning

Åge Vidar Fjell (tv) etter at han endelig ble frikjent av Borgarting lagmannsrett. Støttespiller Tore Sandberg og advokat Ole M.Melan
Åge Vidar Fjell (tv) etter at han endelig ble frikjent av Borgarting lagmannsrett. Støttespiller Tore Sandberg og advokat Ole M.Melan Foto: Holm, Morten (Scanpix)
Åge Vidar Fjell ble frikjent for drap - 19 år etter at han ble dømt.

Fjells bistandsadvokat, Ole-Martin Meland, fremmer nå et erstatningskrav på 19 millioner kroner til Staten.

Det var i september at 59-åringen formelt ble frikjent for drapet på sin nabo i Kilebygda i Telemark i 1990. Drapsdommen fra Agder lagmannsrett samme år, ble da opphevet.

Meland mener erstatningskravet er riktig; 18 millioner kroner i oppreisning, og 1,2 millioner kroner til å dekke utgifter.

- Vi begrunner kravet med situasjonen som Fjell har vært underlagt under soningen. Da tenker vi på hva han har tapt personlig og vanskelighetene han ville ha med å komme tilbake til samfunnet på det stedet han bodde tidligere, sier Meland til NRK.

Psykisk utviklingshemmede Fjell ble dømt til sju års fengsel og ti års sikring for drapet, og har sonet hele straffen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere