RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever 2 millioner for død mor

KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): En 42 år gammel kvinne med cerebral parese krever 2 millioner kroner i erstatning etter at moren døde.

- Pengene er ment å dekke hennes utgifter til livsopphold og passende hjelp frem til år 2022, sier 42-åringens prosessfullmektig, advokat Jakob Bakka, til TV 2 Nettavisen.

Norsk Pasienterstatning mener drøyt 500.000 kroner får holde.

Handikappet
42-åringen er rammet av mild cerebral parese, og bodde alene sammen med moren. Moren dekket hennes utgifter til og hjalp med lettere stell, slik at datteren fortsatt kunne bo hjemme.

Men i 1999 døde den 61 år gamle moren på grunn av komplikasjoner og blodpropp etter en ryggoperasjon. I dag mottar 42-åringen hjelp fra det offentlige. Hun bor ikke lenger i hjemmet.

Skade oppstått etter skade ved medisinsk behandling hjemler erstatning, selv om ingen bestemt person er å laste for dødsfallet.

Tilbudt 165.000
Norsk Pasientskadeerstatning tilbød 165.000 kroner til 42-åringen. Hun avslo dette, og klagenemnda fastsatte erstatningsplikten for tap av forsørger til 540.000 kroner.

- Når kravet lyder på 2 millioner kroner sier det seg selv at en fjerdepart ikke er akseptabelt, sier Bakka.

Han viser til at mor og datter levde sammen, og at man kan forvente at moren ville fortsatt å bistå praktisk og økonomisk frem til forventet levealder var over for moren, ved 83-årsalder i 2022.

- Det var en faktisk etablert tilstand man måtte regne med skulle fortsette, sier Bakka.

Det er satt av to dager til saken fra 26. november i Kristiansand tingrett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere