RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever 200.000 for trikkeoffer

Sist oppdatert:
OSLO TINGRETT: (TV 2 Nettavisen): Bistandsadvokatene krever 200.000 kroner i erstatning og oppreisning for to av de fornærmede etter trikkedrapet i Oslo, deriblant Odd Jarle Rinde.

Det kom frem da det ble lagt ned påstand i Oslo tingrett mandag.

For to av de fornærmede ble det lagt ned påstand om erstatning og oppreisning på 200.000 kroner til hver av dem.

I forrige uke forklarte et av ofrene, Odd Jarle Rinde, seg om hvordan han opplevde overfallet på trikk 17 ved Bislett 3. august i fjor, der Terje Mjåland ble knivdrept og fem andre ble skadd.

- Det var noen forferdelige minutter og sekunder. Jeg trodde jeg skulle dø, fortalte Rinde som var en av de fem som overlevde drapsmannens knivstikk.

Han jobbet for Veidekke i Oslo på denne tiden og var på vei hjem fra jobben da knivmannen slo til. Etter hendelsen har han gitt opp livet i Oslo, og har flyttet tilbake til Vestlandet hvor han kommer fra.

Han sliter ennå med psykiske problemer etter det som skjedde.

- Tvungen psykisk helsevern
Aktor Terje Nybøe la mandag ned påstand om dom på tvungen psykisk helsevern for den trikkedrapstiltalte mannen.

Siden de rettssakyndige har kommet fram til at 41-åringen var psykotisk i gjerningsøyeblikket, er alternativet at han blir tvangsinnlagt etter loven om psykisk helsevern.

- Vi mener tvungen psykisk helsevern er bedre enn ordinær tvangsinnleggelse. For da får påtalemyndigheten en mer aktiv rolle i gjennomføringen, og hvor lenge dette skal vare, sier Nybøe til TV 2 Nettavisen.

Med en slik dom vil ikke helsevesenet kunne skrive pasienten ut uten at enten statsadvokaten er enig i dette, eller at saken har vært til ny behandling i retten.

- En slik dom kan bli stående livet ut, men det kommer an på hvordan det går med tiltalte, og om han vurderes som en fare for samfunnet, sier Nybøe.

Fortalte om trikkedrapet
Tirsdag i forrige uke forlarte den tiltalte 41-åringen seg om sykdommen som ledet opp til trikkedrapet på Bislet i fjor sommer.

- Jeg ble fortalt at jeg skulle utskrives. Det godtok jeg ikke. Da de sa at de ikke ville la meg være på sykehuset, så gikk jeg bare ut. Jeg følte de ikke tok hensyn til saken min. Sosialkontoret sa at jeg måtte klare meg selv etter utskrivelsen, fortalte den drapstiltalte 41 åringen i Oslo tingrett.

I 2000 begynte han å høre stemmer inne i hodet sitt, og tok dette opp med en lege. Legen ville da at han skulle legges inn. Ifølge den tiltalte søkte legen to ganger om innleggelse, men fikk avslag begge gangene.

- Det var både kvinnelige og mannlige stemmer, og de snakket somalisk. De truet meg hele tiden, 24 timer i døgnet (¿) de truet med at de skulle drepe meg, sa han i retten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere