RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever 600.000 av sextiltalt

Sist oppdatert:
Jenta hevder hun ble utnyttet seksuelt da hun var 14 år gammel.

ÅLESUND (TV 2 Nettavisen): Seks år har gått siden den nå 20 år gamle jenta angivelig skal ha hatt seksuell omgang med mannen (27) som er tiltalt i den omfattende overgrepssaken på Sunnmøre.

Han er blant annet tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med sju mindreårige jenter, deriblant 20-åringen.

Tirsdag forklarte jenta seg i Sunnmøre tingrett. Med tårer i øynene fortalte hun sin sterke historie. Hun hevdet at hun ikke turte å si nei til tiltalte. Les hele hennes forklaring her.

Fremtidige tap
Jentas bistandsadvokat, advokat Ivar Blikra, opplyser til TV 2 Nettavisen at han i retten kommer til å legge ned et krav om at tiltalte må betale jenta over en halv million kroner i erstatning og oppreisning etter det som skal ha skjedd.

- Jeg kommer til å legge ned påstand om en erstatning og oppreisning på til sammen 600.000 kroner, sier Blikra.

Størsteparten av kravet dreier seg om tap av fremtidig erverv.

- Var helt jævlig
I retten tirsdag kom det fram at jenta første gang kom i kontakt med tiltalte sommeren 2000. Tiltalte hadde da sommerjobb på et lite sted i Sogn og Fjordane, og jenta var på sommerferie på samme sted.

Dette skal ifølge henne ha endt med at hun en dag ble bedt om å møte ham i en låve, og der skal han ha hatt seksuell omgang med henne.

- Det var helt jævlig. Jeg turte ikke gjøre motstand, men han bare fortsatte, fortalte jenta i retten.

Dette er saken:

En 27 år gammel mann er tiltalt for flere voldtekter, seksuell omgang med mindreårige, trusler og for å ha lurt en rekke jenter. Saken mot mannen startet i Sunnmøre tingrett mandag, og vil vare i to uker. I saken er det hele 18 fornærmede.

Dette er mannen tiltalt for:

* Sju voldtekter av fem forskjellige jenter.

* Hatt sex med sju mindreårige jenter, der to er blant de voldtatte.

* Bløffet tre jenter til å tro at de skulle være med i en pornofilm mot en betaling på flere millioner kroner.

* Trusler mot både jenter og gutter.

Ytterligere fire ganger samme år skal hun ha blitt bedt om å møte tiltalte, blant annet i hans bil. Alle gangene for seksuell omgang

Har hatt store traumer
Jenta har fått store problemer etter det som skal ha skjedd.

- Jenta har hatt store traumer, fysisk og psykisk etter hendelsen, sa hennes bistandsadvokat i retten tirsdag. På grunn av dette ba han om at tiltalte måtte forlate salen da hans klient skulle forklare seg.

- Hun beskriver at hun fortsatt er redd for tiltalte. Hun har ikke truffet ham siden høsten/julen 2000. Det ligger i sakskomplekset at tiltalte har omgitt seg med trusler, og det er en reel frykt hos henne for tiltalte, sa Blikra.

- Lettelse at det er flere
Bistandsadvokaten forteller til TV 2 Nettavisen at det har vært vanskelig for jenta fortelle andre om hendelsene.

- Det spesielle fra hennes sak er at hun har vært gjennom en lang og smertefull prosses for å få dette anmeldt. Hun har gått i fem år med dette før det har kommet til anmeldelse, sier han.

20-åringen anmeldte forholdet helt uavhengig av opprullingen av de mange overgrepssaken tidligere i år, der de fornærmede kom i kontakt med tiltalte gjennom ulike norske nettsider.

- Så sånn sett har det vært en lettelse for henne at det er flere jenter i samme sak. Det er to viktige forhold i slike saker. Det ene er å bli trodd på sin historie, og punkt 2, å bli ferdig med rettsprosessen, sier Blikra

- Løgn presentert i retten
Advokaten beskriver tiltalte som en stor løgner.

- Selv om dette skjedde for flere år siden, er det likhetstrekk med den løgnen som er blitt presentert i retten, sier Blikra til TV 2 Nettavisen.

Mandag sa tiltalte at han tidligere har vært "en professor i løgn", og at han diktet opp historier for å få seg venner. Han nektet også for at han hadde hatt seksuell omgang med den da 14 år gamle jenta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere