RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever 800.000 etter terrorøvelse

Foto: Statoil
Sist oppdatert:
50-åringen fikk en maskinpistol i ryggen og så livet passere revy. Ingen fortalte ham at det var en øvelse.

Mannen var leid inn av Statoil og holdt på med å inspisere en grøft, da han plutselig og uten forvarsel ble angrepet av tre personer. 50-åringen og en kollega fikk maskinpistoler presset i ryggen, og ble truet til å legge seg ned i grøften. Nå krever mannen fra Nordhordland 800.000 kroner i erstatning etter den dramatiske opplevelsen på Mongstad-anlegget høsten 1986, skriver bt.no.

– Jeg trodde vi var utsatt for sabotasje, sier mannen til bt.no, og forteller at han trodde hans siste time var kommet. I realiteten var det hele en terrorøvelse, ledet av antiterrorpolitiet. Leder Leif A. Lier beklaget i ettertid det som hadde skjedd. 50-åringen og hans kollega ble så tilbudt konfekt for sin innsats.

20 år senere har mannen store psykiske problemer på grunn av den dramatiske episoden

Statoil erkjenner at nordhordlendingen ble utsatt for en uønsket hendelse, men nekter erstatningsansvar.

– Vi erkjenner ikke ansvar for det som har skjedd med 50-åringen eller følgene hendelsen har fått for ham. Statoil har likevel gitt mannen et tilbud om kompensasjon, men det har vært stor forskjell på det han kan slå seg til ro med og det Statoil kan tilby, sier Statoils advokat, Jarle Ringheim, til bt.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere