RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever 9 mill. av Lunds enke

Sist oppdatert:
J. L. Tiedemanns Tobaksfabrik krever 9,1 millioner kroner av enken etter Robert Lund. Kampen mot tobakksgiganten kan ende med ruin for de etterlatte.

Avdøde Robert Lund har tapt saken i to rettsinstanser. Nå er det opp til Høyesterett å avgjøre om enken Unni Lund må selge alt hun eier for å betale Tiedemanns’ advokater, som har et salærkrav på 9,1 millioner kroner, skriver Dagbladet.

Unni Lunds sønn, Olaf Lund, kommenterer saken på vegne av moren:

- Vi opplever salærkravet som umoralsk. Vi prøver å leve som normalt i ventetiden. Det er tøft å risikere hus og hjem, mens motparten risikerer ingenting. Tobakksgiganten dekker ikke utgiftene selv engang. Bortsett fra egenandelen på en million kroner, er det forsikringsselskapet Vesta som betaler gildet, sier Olaf Lund til Dagbladet.

Han mener Tiedemanns forsøker å innføre amerikanske tilstander i Norge med sitt motkrav, og sier at tobakksbransjen i USA har brukt denne taktikken i 30 år for å skremme folk fra å gå til sak.

Utfallet i saken kommer om to uker, og det er ikke bare Tiedemanns og Lunds familie som venter spent på Høyesteretts kjennelse i ankesaken. Kjennelsen blir nemlig retningsgivende for tilsvarende saker i andre land, noe som gjør at tobakksgiganter i hele Europa holder pusten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere