RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever ansvarsforsikring for hunder

Sist oppdatert:
Tre fedre som har fått barna sine kvestet og drept av hunder, krever at det blir påbudt med ansvarsforsikring for hunder. De tre møtte i dag justisminister Odd Einar Dørum.

Statsråden (bildet) er i disse dager i ferd med å avslutte arbeidet med forskriftene til den nye hundeloven, melder TV 2 Nyhetene.

Den 6 år gamle sønnen til Tormod Tørstad ble bitt i hjel av en grønlandshund. Den fire år gamle sønnen til Kjell Rønningsbakk ble kraftig skamfert av en schæfer. Den 7 år gamle sønnen til Roger Åsheim ble brutalt revet i hjel av hundene til naboen da han var på vei hjem fra skolen.

Få dager etter den siste tragedien møtte de alle justisminister Odd Einar Dørum i Holmgang. Det ble starten på et samarbeid om en ny hundelov.

- De har lagt fram forslag som jeg har lyttet til på samme måte som kennelklubben har vært hos meg og lagt fram forhold som jeg har lyttet til, og jeg vil ikke si mer enn det, nå, sier justisministeren til TV 2 Nyhetene.

I forskriften, som snart skal ut på høring, blir det påbud om identitetsmerking av hunder, forbud mot ulvehybrid og amstaff og plikt for helsepersonell om å melde fra om hundebitt. I dag la de tre fedrene fram enda et punkt for justisministeren.

- Det bør bli obligatorisk å ha en ansvarsforsikring på hundene - det er vanskelig å få noen erstatning, mener de.

De tre tror den nye hundeloven, som gjør det lettere å avlive hunder som biter, vil hindre flere tragedier.

- Hvis de hadde fulgt opp den loven, hadde jeg hatt Johannes i dag, sier Roger Åsheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere