Gå til sidens hovedinnhold

Krever Anwar-oppklaring fra politiet

Oslo-politiet må avkrefte eller bekrefte om de mener Sandaker-drapet har forbindelse med Zia Anwar-drapet. Det sier forsvarerne til to av de siktede i Anwar-saken.

Oslo-politiet mener at Sandaker-drapet var en hevnaksjon. En av politiets teorier er at det var en hevn for drapet på A-gjengmedlem Zia Anwar i Arendal i fjor.

Advokatene Jonny Sveen og Ole A. Rasmussen forsvarer to av de siktede i Anwar-saken. Begge venter nå på en redegjørelse fra politiet i Oslo.

- Dersom politiet mener det er en reell sammenheng mellom de to sakene, bør forsvarerne informeres. Det kan få konsekvenser for hva jeg vil meddele min klient, sier Rasmussen til NTB.

Ny varetekt
To av de siktede i Anwar-saken sitter fremdeles varetektsfengslet. Rasmussens klient, en 24-åring fra Vestfold, er varetektsfengslet i nye åtte uker. Han ble løslatt i Nedenes tingrett i forrige uke, men kjennelsen ble påkjært. I Agder lagmannsrett fikk politiet medhold.

- Jeg vurderer å påkjære kjennelsen til Høyesterett. Men først må jeg gå gjennom en del juss. Over helgen kan jeg si noe mer konkret, opplyser Rasmussen.

28-åringen som representeres av Sveen, ble framstilt for ny varetekt torsdag i Sand tingrett i Grimstad. Politiet ville ha mannen i varetekt på grunn av gjentakelses- og unndragelsesfare.

- Min klient fikk fire nye uker, og vi vil påkjære kjennelsen, sier Sveen.

Dersom det er en sammenheng mellom drapet på Sandaker og Anwar-saken, mener Sveen at 28-åringen trenger beskyttelse.

- Jeg forventer at politiet enten avkrefter eller bekrefter mistankene om sammenheng mellom Sandaker-drapet og denne saken. Min klient vet ikke om det er en sammenheng, sier Sveen.

Sveen vil la politiet bruke helgen til å jobbe fram sin redegjørelse. Hvis han ikke har hørt noe til over helgen, vil han selv kontakte politiet for å få svar.

Drap
Tirsdag morgen denne uken ble en 23-årig vietnameser og en 22-årig pakistaner skutt i Oslo. 23-åringen døde på vei til sykehuset. Drapet knyttes nå til det brutale drapet på Anwar.

Den 27 år gamle Zia Anwar ble funnet død i en utbrent bil på industriområdet Stoa ved Arendal 16. mars i fjor. Obduksjonen og tekniske funn vitner om en brutal mishandling av Anwar før han døde.

I alt ti personer er så langt siktet i saken, men det er ikke klart hvor mange av dem som vil bli tiltalt for drapet.

Politiet mener at rivalisering mellom kriminelle grupper er motivet for drapet på 27- åringen.

(NTB)

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre