RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever åpne dører om sykehusdrap

Sist oppdatert:
KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Søster og bror drepte faren med kniv. De vil fortelle om drapet så alle får høre. Men offerets foreldre vil stenge dørene i rettssaken etter sykehusdrapet.

Nå krangler advokatene i full offentlighet om årsakene til åpen eller lukket sal i Arendal førstkommende tirsdag. Da starter Nedenes tingrett fem ukers behandling av tiltalen om overlagt drap på Bashkim Hasani (41).

- Full åpenhet

Bashkim Hasani (41) ble drept av en rekke knivstikk fra eldstedatteren på 19 år og eldstesønnen på 15 år på Aust-Agder sykehus i Arendal natt til onsdag 11. desember.

I tillegg er moren og en annen datter tiltalt for medvirkning til overlagt drap.

- Vi krever full åpenhet, og vil at offentligheten skal få innsyn i denne saken, sier advokat Ole Devold til TV 2 Nettavisen.

Oppvekst

Devold forsvarer den en av søstrene blant totalt fem søsken. Det er ventet at oppveksten til søsknene og påstått dårlig behandling fra farens side blir sentrale elementer i saken.

Pål Eide bistår den avdødes foreldre, som vil komme fra Kosovo for å følge saken.

- Dette er en familietragedie, og foreldrene er opptatt av at offentlig innsyn vil krenke privatlivets fred, sier Eide til TV 2 Nettavisen.

- Fremstilt skjevt

Men han får hard medfart av de fire tiltaltes forsvarere, som mener Eide selv har ansvar for at saken bør gå for åpen rett.

- Vi mener Pål Eide med uhyre midler har fremstilt denne saken på en skjev måte i media, med sine utspill. For å være sikker på at saken blir fremstilt på en ordentlig måte, vil vi ha åpne dører, sier Devold.

Han vil bringe utklipp fra medias dekning for å prosedere for åpne dører tirsdag.

- Gjort jobben

Pål Eide tar ikke innover seg kritikken fra sine lokale advokatkolleger, og mener han bare har gjort jobben sin.

- Jeg har ikke vært mer i media enn de andre advokatene. Jeg har kommentert de deler av forklaringene som har vært offentlig kjent, og tatt vare på min klients interesser, hans ettermæle og etterlevende, sier Eide til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere