500 - Internal Server Error

[]
Gå til sidens hovedinnhold

Krever åtte år for HA-topp

Aktor i Asker og Bærum tingrett la onsdag ned påstand om åtte års fengsel for den antatte sjefen i Hells Angels, Leif Ivar Kristiansen. 44-åringen er blant annet tiltalt for oppbevaring av 30 kilo hasj.

Kristiansen er tiltalt for medvirkning til innførsel av 346 kilo hasj og kjøp og oppbevaring av 30 kilo hasj. Til sammen ni personer står tiltalt i rettssaken. Det store hasjpartiet ble beslaglagt på Skarnes utenfor Kongsvinger i august i fjor.

Aktor i saken, statsadvokat Terje Nybøe, mener Kristiansens rolle var utløsende for bestilling av hasjpartiet. I sin prosedyre viste statsadvokaten til en avlyttet telefonsamtale der Kristiansen lovet å sende 200.000 kroner til den danske hasjleverandøren, melder Adressa.no.

For de øvrige tiltalte la aktoratet ned påstander på mellom fire og tolv og et halvt års fengsel. Den strengeste påstanden på tolv og et halvt års fengsel gjelder en 43 år gammel dansk mann som skal være tilknyttet Hells Angels i København. Han risikerer skjerpet straff fordi påtalemyndigheten mener han er delaktig i en organisert kriminell gruppe.

Dom i saken er ventet 20. april.

(NTB)

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget