RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever Danielsens avgang

Sist oppdatert:
Rikshospitalets direktør har begått et grovt overtramp, mener flere sentrale helsepolitikere.

Helsepolitikere mener Rikshospitalets direktør Åge Danielsen bør gå av etter bråket rundt byggingen av nytt sykehushotell, skriver Aftenposten .

Rikshospitalet startet planlegging og bygging av et nytt hotell som innebar investeringer på 125 millioner kroner uten styregodkjennelse fra Helse Øst. Dette brøt med kravet om at alle investeringer over ti millioner kroner ikke bare skal godkjennes i sykehusets eget styre, men også av sykehusets eiere ved styret i Helse Sør-Øst.

Sykehuset mener de hadde fått signaler om at Helse Sør-Øst ville si ja til byggingen av hotellet. Dette er avvist av Helse Sør-Øst i en rekke dokumenter.

Fungerende leder Rune J. Skjælaaen (Sp) i Helsekomiteen skjønner ikke hvordan Danielsen kan bli sittende.

- Saken er et godt eksempel på hvordan sykehusene tar seg til rette og bruker penger de ikke har, sier Skjælaaen.

Også Høyres helsepolitiske talsmann Inge Lønning sier det er vanskelig å forstå at den administrative ledelsen kan fortsette dersom de har satt i gang et byggeprosjekt uten godkjennelse fra styret.

- Hvis ledelsen ved Rikshospitalet har startet et byggeprosjekt uten styrets godkjennelse, er det vanskelig å forstå at den administrative ledelsen kan fortsette, sier helsepolitisk talsmann Inge Lønning i Høyre. Den erfarne politikeren mener man må kunne se igjennom fingrene med små skjønnhetsfeil i driften av sykehusene.

SVs helsepolitiske talsmann Olav Gunnar Ballo sier Danielsen i praksis har lagt inn en søknad om sin egen avgang.

Kristin Ørmen Johnsen som tok da Ingar Pettersen trakk seg som leder av styret i Rikshospitalet vil ikke kommentere uttalelsene fra politikerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere