Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever en million av Dereka-tiltalt

Foto: Foto: Foto Knut Falch / SCANPIX
Sist oppdatert:
Moren og faren til 16 år gamle Dereka Maria Mikula krever til sammen 1 million kroner i erstatning og oppreisning fra den tiltalte 20-åringen.

- Det er tre hovedpilarer som er borte i Anne Rukans liv. Hun har mistet en datter, sin bolig og sitt arbeid, sa bistandsadvokat Elsbeth Bergsland som representerer Derekas mor da erstatningsspørsmålet ble tatt opp i Ytre Follo tingrett, skriver NTB.

Over normen
Bergsland mener at det i denne saken er grunn til å gå ut over Høyesteretts norm på 120.000 kroner i oppreisning fra tiltalte hvis han blir dømt for drapet. Den enorme belastningen Anne Rukan har vært utsatt for, har ført til at hun flyttet fra Son. Hun har også mistet jobben som følge av flyttingen. Dette ønsker hun erstatning for.

- De konkrete forhold i denne saken er ekstremt gruoppvekkende. Det dreier seg om voldtekt og et bestialsk drap. Dereka var 16 år da hun ble drept. Det skjedde i hennes eget hjem. Hjemmet er i sin helhet berørt av drapshandlingen, sa Bergsland.

- Indikerer høyt nivå
Advokat Trond Dyvik, som representerer Derekas far Donald Mikula, sa i retten at drapet har vært en langt større belastning for moren, men at også pappaen til Dereka finner grunn til å kreve over 120.000 kroner. Han krever oppreisning begrenset oppad til 200.000 kroner.

- Det er momenter ved handlingen som indikerer et høyere nivå enn det som er vanlig. Kombinasjonen av vold og seksualitet er ekstra belastende når det gjelder en datter på 16 år, sa Dyvik i sin prosedyre, melder nyhetsbyrået.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!