RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever erstatning fra «død» mann

Sist oppdatert:
Eieren av båten som den svenske 25-åringen leide da han forsvant for to år siden, anmelder saken og krever erstatning for båten som ble borte.

En svensk 25-åring som har vært regnet som omkommet i to år dukket plutselig opp i en trafikkontroll i Karlshavn i Sverige tirsdag. Nå møter den «døde» svenske erstatningskrav og anmeldelse.

- Anmeldes
- Vi holder nå på med papirarbeidet på en anmeldelse for tyveri av båt og påhengsmotor. Vi vet foreløpig ikke hva vi foretar oss med tanke på de kostnadene som påløp i forbindelse med leteaksjonen, sier overbetjent Øystein Skottmyr ved Kragerø politikammer.

Han presiserer at man først og fremst ønsker å finne ut hva historien bak forsvinningen er.

- Mannen var etterlyst i hele Schengen-området. Vi synes jo det er veldig merkelig at han bare ble borte. Vi hadde jo også mye kontakt med foreldrene hans. De har heller ikke meldt fra om at han var i live, men det er uklart om de har hatt kjennskap til det eller ikke, sier Skottmyr.

Stor leteaksjon
Svensken forsvant etter at han ikke returnerte en båt med påhengsmotor han hadde leid fra Kragerø Sportell og Appartments. Det var svært dårlig vær den dagen, og da politiet fant teltet til 25-åringen tomt fryktet man det verste. En leteaksjon ble igangsatt uten at man fikk resultat.

- Vi har bedt svensk politi om å avhøre mannen for å få hans forklaring på hva som har skjedd. Jeg vet ikke når vi kan vente tilbakemelding på dette. Før vi har fått det svaret vet jeg ikke om det blir aktuelt å kreve erstatning for selve leteaksjonen. Båten må han i alle tilfeller svare for, sier Skottmyr.

Politiet lette etter mannen med båt og flere tjenestemenn da han forsvant.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere