*Nettavisen* Nyheter.

Krever etterforskning av kronvitne

Etter skyteepisoden i Oslo ber Metkel Betews advokat, Marius Dietrichson, om nye etterforskningsskritt mot et kronvitne i Nokas-saken.

04.01.06 12:38

Etter lunsj onsdag vil statsadvokatene begynne med sin prosedyre, men det betyr ikke at bevisførselen i Nokas-saken er avsluttet. Onsdag formiddag har gått med til avhør av vitner i forbindelse med skyteepisoden i Torggata i Oslo natt til lille julaften.Les egen sak.

I tillegg har en tekniker ved Nye Kripos vitnet om diverse kruttslam-undersøkelser.

Ba om kontoutskrifter
Før retten tok lunsjpause, ba forsvarer Marius Dietrichson om å få utlevert bankkontoutskrifter fra konti som har blitt disponert av den 57 år gamle mannen som tidligere har vitnet mot Metkel Betew.

Mannens datter er nå siktet i forbindelse med skyteepisoden i Torggata der et annet Nokas-vitne ble beskutt. Denne mannen vitnet tidligere onsdag.

Svekket bevis mot Betew
Dommer Helge Bjørnestad gjorde det i retten klart at skyteepisoden i Oslo vil få innvirkning på hvordan retten ser på troverdigheten til den 57 år gamle mannen som tidligere vitnet i retten.

Denne mannen sa at han hadde fått to millioner kroner indirekte overlevert fra Metkel Betew, at Betew hadde innrømmet overfor ham å ha deltatt på ranet, og at han og hans datter hadde blitt truet på livet.

Hendelsen i Oslo viser at truslene iallfall har gått begge veier, eller bare motsatt vei.

- Vi har fått så mye fremlagt at vi utmerket godt kan vurdere dette vitnets troverdighet, sa Bjørnestad i retten onsdag.

Dermed kan det se ut til at et av hovedbevisene mot Betew nå har fått en alvorlig ripe i lakken. TV 2 Nettavisen skrev tidligere onsdag en større sak om dette bevisets betydning.Les egen sak her.

Spørsmål ved Nokas-penger
Nå setter Dietrichson altså spørsmålstegn ved om pengene som den 57 år gamle mannen hadde, i det hele tatt kom fra Betew. Derfor har han nå bedt retten om å få overlevert kontoutskrifter, samt ytret ønske om at mannens økonomiske disposisjoner skal bli gjennomgått mer nøye.

Mannen er tidligere dømt for heleri av Nokas-millioner. Nå kan det altså vise seg at hans tidligere innrømmelser overfor politiet ikke er korrekte.

Stavanger tingrett har ennå ikke tatt stilling til om disse nye etterforskningsskrittene vil finne sted.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag