RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever flere på jobb etter rømning

Sist oppdatert:
De ansatte i Sem fengsel krever bedre bemanning etter at to fanger rømte i går.

To menn på 21 og 23 år, slo i går ned to fengselsbetjenter, stjal nøklene deres og tok seg en ekstra juleperm. Tjuvpermen ble kortvarig. Politiet fanget de to etter bare noen timer.

Sem fengsel er et varetektsfengsel der mange av de innsatte venter på rettskraftig dom. Fengselet har høyeste sikkerhetsnivå. Rømmingen skjedde under en såkalt felleskapsperiode der de innsatte kan ha det sosialt sammen. Det var satt av to fengselsbetjenter til å sørge for sikkerheten i felleskapsrommet.

Til Dagbladet sier Roar Øvrebø, leder i Norsk Fengsel og Friomsorgsforbund (NFF), etter hendelsen i går.

- Vi har tidligere konkludert med at det er for lav bemanning i norske fengsler. Bemanningen er ikke beregnet ut fra deres oppgaver, men ut fra budsjettet. Det er galt, sier Øvrebø.

- I Sem fengsel er det 0,75 ansatte per innsatte. Det er for lite i et slikt høysikkerhetsfengsel, sier leder Asle Aase for region sør i NFF, til avisa.

Fengselsleder Alf Bjarne Olsen bekrefter at det ikke var redusert bemanning i forbindelse med ferieavvikling i fengselet i går. Ledelsen skal nå gå gjennom situasjonen og finne ut hva som gikk galt og hva som kan bli bedre i fremtiden.

De to rømlingene ble fraktet til politiet i Tønsberg for avhør i går kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere