RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever flere regninger

Sist oppdatert:
Kontrèadmiral Atle Karlsviks advokat Dag Steinfeld krever innsyn i flere av reiseregningene til forsvarssjefen.

Steinfeld er ikke fornøyd med bunken av regninger han har fått på reisene til ni av toppene i Forsvaret, inkludert forsvarssjef Sverre Diesen.

Regningene går ikke langt nok tilbake i tid, mener Karlsviks advokat.

Han ønsker innsyn i langt flere dokumentene for å kunne sammenligne om Karlsviks måte å føre reiseregninger på avviker sterkt fra de andre forsvarstoppene.

Reiseregningene til Diesen går bare tilbake til 1. april i år, da han ble utnevnt til Forsvarssjef, mens reiseregningene på de andre åtte forsvarstoppene går to år tilbake. Forsvaret gransker på sin side Karlsviks regninger helt tilbake til 2001.

- Vi ønsker å gå noe lenger tilbake i tid når vi skal sammenligne både regler og praksis, sier Steinfeld.

Blomster-admiral
Advokaten har foreløpig ikke gått igjennom regningene han har fått fra forsvarsledelsen. Men TV 2 Nettavisens gjennomgang av reiseregningene til Karlsvik og til de ni forsvarstoppene viser blant annet at det bare er Karlsvik som har kjøpt pornoblad, golfutstyr og bestilt blomster på Forsvarets regning de siste årene.

Forsvarsledelsen vil vite hvem blomstene er sendt til, og i hvilke offisielle anledninger det gjelder.

- Det er noe av det vi undersøker, i hvilken grad man skal oppgi hvem som har vært med på representasjonsmiddager og hvem som har fått blomster, sier Steinfeld.

Han stiller seg svært tvilende til at det finnes klare regler for blomstrekjøp og respresentasjon, som Karlvik kan ha brutt.

Ingen navn
Mens Karlsvik har levert regninger på titusener av kroner på 44 restaurant- og barbesøk, har de andre forsvarstoppene bare ført opp peanøtter og annet småtteri på reiseregningene TV 2 Nettavisen har fått innsyn i.

Karlsvik har i ett tilfelle ført opp tre restaurantregninger på til sammen over 13.000 kroner, uten å oppgi hvem han spanderte på eller i hvilken anledning dette var.

Steinfeld jobber nå først og fremst med å finne ut av reglene for representasjon, og ikke med å sette opp noen fullstendig liste over hvem Karlsvik har spist middag med og kjøpt blomster til.

Han kan blant annet ikke svare på hvilken person i forsvarsdepartementets ledelse Karlsvik inviterte med på middag på resturanten Paris Texas 1. desember i fjor. Regningen, som ble betalt klokken 22.40, viser at kontreadmiralen og hans følge bestilte blåskjell og hvitvin på Forsvarets regning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere