RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever hensynsfull hyttebygging

Sist oppdatert:
- Hytteutbyggingen må i framtiden ta mer hensyn til natur og miljø, sier miljøvernminister Knut Arild Hareide. Han ber kommunene trekke klarere grenser.

- Det er for mange eksempler i dag på at hytteområder fører til for store inngrep i sårbare natur- og kulturmiljøer. For mye av hytteutbyggingen skjer tilfeldig og fragmentert. Kommunene må tenke langsiktig og styre utviklingen i riktig retning gjennom bruk av kommuneplanen, sier Hareide i en pressemelding fra Miljøverndepartementet.

Miljøvernministeren presenterer i «Rikets miljøtilstand» nye føringer for en mer miljøvennlig hyttepolitikk, med spesielt fokus på utbyggingen i fjellheimen og nær vann- og vassdrag. Utbyggingen bør blant annet ikke skje i store sammenhengende fjellområder og på snaufjell, og der hvor arter som for eksempel villreinen blir truet av inngrepene, mener Hareide.

Hvert år bygges det mer enn 5000 nye hytter i Norge. Like mange eldre hytter utvides og utbedres. Den økte standarden betyr mer bruk, mener Miljøverndepartementet. Det pekes på at mye av hyttebyggingen skjer i fjell- og utmarksområder og legger økt press på arealer og økt energiforbruk.

- Vi vil følge utviklingen nøye og vurdere hvorvidt myndighetene bør utvikle ulike virkemidler for styring av energiform og energiforbruk i områder for fritidsbebyggelse, sier Hareide.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere