Krever heving av «Gudrun Gisladottir»

Foto: (330-skvadronen)

Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet vil fredag foreslå at tråleren «Gudrun Gisladottir» skal heves.

15.06.04 21:19

Tråleren, som er eid av et islandsk rederi, gikk på grunn og sank i Lofoten i juni 2002 .

Om bord ligger 900 tonn sildfilet, som rederiet ikke har hatt råd til å fjerne.

Allerede sommeren 2002 ga Miljøverdepartementet frist til 1. mai 2003 med å heve tråleren, og miljøvernminister Børge Brende krevde at tråleren skulle fjernes, men snart to år senere ligger tråleren fortsatt på bunnen av Nappstraumen.

Nå har Ap, Frp, SV og Sp fått nok av sommelet.

- Båten representerer en forurensningsfare i et viktig fiskeriområde, og hevingen må derfor gjennomføres slik Stortinget tidligere har forutsatt. Flertallet vil gjøre dette klart gjennom et vedtak i Stortinget, sier Hill-Marta Solberg, Øystein Djupedal, Siv Jensen og Morten Lund i en pressemelding tirsdag.

- Statens Forurensningstilsyn har tidligere anmodet om at tråleren skal heves på grunn av forurensningsfaren den utgjør. Når fiskeriministeren ut fra økonomiske begrunnelser likevel bestemmer at den ikke skal heves, må stortingsflertallet sørge for at hensynet til miljøet skal veie tyngst, sier politikerne som fredag fremmer forslaget om heving av vraket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.