RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever hotell for drapstiltalt

Sist oppdatert:
Forsvareren til mannen som er tiltalt for å ha drept Anne Slåtten krever hotell- eller pensjonatrom for sin klient under rettsforhandlingene.

31. oktober starter rettssaken etter drapet på Anne Slåtten. En 41 år gammel mann fra Sunnfjord står tiltalt. Det er satt av en uke til rettsforhandlingene i tingretten, og i denne tiden vil Førde-lensmann Kjell Fonn ha tiltalte i sin varetekt på lensmannskontoret.

Men på en glattcelle vil den tiltalte ifølge forsvarer Ivar Blikra ikke få den nødvendige ro om natten.

- Det er fullstendig uverdig at min klient skal sitte på glattcelle når han ikke er i rettssalen. Det strider mot norsk lov og mot menneskerettighetene, sier Ivar Blikra til avisa Firda. Han peker på at hans klient har sittet varetektsfengslet siden 8. oktober i fjor.

Advokaten mener tiltalte kan plasseres på et hotellrom.

- De må tilby for eksempel hotell- eller pensjonatrom med politivakt i Førde. Det må være lov å kunne stille et slikt minstekrav, sier Blikra.

Men lensmannen mener tiltalte får greie seg med overnattingstilbudet på lensmannskontoret i Førde.

- Vi vil plassere han her hos oss. Vi har fire celler, og han vil få en av dem. Vi vil gjøre oppholdet her så komfortabelt som mulig, sier Fonn til Firda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere