RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever klamydia-tiltak

Sist oppdatert:
I fjor testet mange tusen nordmenn positivt på kjønnssykdommen Klamydia. Mennesker som rammes kan bli sterile - og nå etterlyser ekspertene handling fra myndighetene.

Danske myndigheter lagde en kraftfull kampanje for å bekjempe klamydia-epidemien. Da kampanjen gikk på dansk tv og kino i oktober i fjor, var det 40 prosent flere som testet seg enn månedene før.

Norge topper fremdeles statistikken over antall klamydiatilfeller i Norden. 17.500 nordmenn testet positivt for klamydia i fjor.

Dette tallet lovet Folkehelseinstituttet i fjor å gjøre noe med innen få måneder.

Men nesten ett år senere har de store ungdomskampanjene uteblitt. Det bekymrer ekspertene:

- Det er stor oppmerksomhet når tallene kommer. Siden glemmer de det, sier seksjonsoverlege Turid Thune på hudavdelingen ved Haukeland Universitetssykehus til TV 2 Nyhetene.

Helsemyndighetene er imidlertid ikke enig i kritikken:

- Jeg er ikke enig i at vi har vært slappe. Vi har gjort mye, sier Hilde Kløvstad som er rådgiver i Folkehelseinstituttet.

- Vi fortsetter å være der hvor ungdom er. Ungdommene er opptatt av å få informasjon på sine premisser, sier rådgiver Hedda Bie i helse - og sosialdepartementet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere