RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever klorfri Harry Potter

Sist oppdatert:
Natur og Ungdom krever at den norske utgaven av den siste Harry Potter-boka trykkes på 100 prosent resirkulert papir.

Den forrige Harry Potter boken, «Harry Potter og føniksordenen», hadde et førsteopplag på 145.000 bøker i Norge.

I Canada blir «Harry Potter og Halvblodsprinsen» trykket på 100 prosent resirkulert papir, og flere amerikanske Potter-fans har derfor anstrengt seg for å kjøpe boken fra det canadiske forlaget.

Mot onde krefter
Natur og Ungdom krever at Damm forlag sørger for at den norske versjonen blir minst like miljøvennlig.

- Harry Potter kjemper mot onde krefter som truer hans verden. Tap av biologisk mangfold er et av de største miljøproblemene som truer den virkelige verden. I Norge lever over halvparten av de truede artene i skogen. Kun ved å trykke bøkene på resirkulert papir er man garantert at det ikke kommer fra verneverdig skog, sier Signe Lindbråten fra sentralstyret i Natur og Ungdom i en pressemelding.

Ifølge Natur og Ungdom finnes det ingen sertifisering som garanterer at tømmeret til norsk papirindustri ikke kommer fra verneverdig skog. Derfor er det bare resirkulert papir som ifølge organisasjonen kan betegnes som ekte miljøvennlig papir i Norge.

Kommer til jul
- Vi kan ikke sitte og vente på at snille trollmenn skal stoppe raseringen av det biologiske mangfoldet. Damm forlag må ta ansvar, sier Ane Hansdatter Kismul, leder i Natur og Ungdom.

På Damm forlag er alle som har med trykkeprosessen på ferie. Endelig lanseringsdato for den norske utgaven vil bli offentliggjort på Damms høstlansering 29. august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere