Krever kontantstøtte for utenlandsstudenter

Småbarn blir en rådyr fornøyelse om du studerer i utlandet. Studentene er ikke berettiget til kontantstøtte, og går glipp av 3700 kroner i måneden. Konsekvensen kan bli at flere må avbryte studiene.

- Det hele er til å grine av, synes nyvalgt president Marit Roalsø Sirevåg i samskipnaden for norske studenter i utlandet (Ansa).

- Vi anser denne saken som diskriminering av utenlandsstudentene. Studenter i Norge får kontantstøtte, nordmenn som arbeider i utlandet er berettiget (dvs EØS-området) samt utlendinger som arbeider i Norge. Men altså ikke norske utenlandsstudenter, og dette synes vi er svært urimelig, sier Marit Roalsø Sirevåg til Kanal24.

Organisasjonen har regnet ut at det vil koste rundt fire millioner kroner å innlemme utenlandsstudentene i regelverket. Ifølge Ansa er det spesielt alenemødre som rammes og kan tvinges til å avbryte studiene sine.

Barne- og familieminister Laila Dåvøy (KrF) er ikke innstilt på å la de norske utenlandsstudentene få del i kontantstøtteordningen.

- Nå er det faktisk slik at det kun er de som har en norsk arbeidsgiver i utlandet og betaler sin trygdeavgift, som har rett på støtte. Og vi er ikke innstilt på å utvide dette til studenter, sier Dåvøy til Kanal24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag