RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever månedskort til 200 kroner

Sist oppdatert:
Ungdom og studenter skal ikke måtte betale mer enn 200 kroner for et månedskort, krever Natur og Ungdom.

(YEYE): Denne uken lanserer Natur og Ungdom sin nye kampanje hvor de har ett krav: månedskortprisen på kollektivtrafikk skal ikke være mer enn 200 kroner.

- Regjeringen er puslete
Samtidig med kravet, retter også miljøvernsungdommen krass kritikk mot den rødgrønne regjeringen.

- Vi synes både regjeringens krav om 50 prosent rabatt for ungdom og den manglende innsatsen deres er puslete. Det er på tide at regjeringen gjør en innsats for at flere unge skal reise kollektivt, og det kan de gjøre ved å innfri vårt krav. Det er latterlig at det skal være så store forskjeller, og det fører til at unge verken velger kollektivt i dag, eller at de vil gjøre det i fremtiden, sier Natur og Ungdoms leder Ingeborg Gjærum.

Hun inviterer nå, sammen med 11 andre organisasjoner, folk over hele landet til å skrive under på kravet og sende til samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp).

- Flere må reise kollektivt
Gjærum mener man må gjøre hva man kan for at flere skal reise kollektivt.

- Veitrafikken står for en femtedel av Norges klimagassutslipp, og øker hvert år. Kollektivtrafikk er løsningen for å få kuttet disse utslippene. For at flere skal reise kollektivt, må tilbudet bli mye bedre og prisene må være lavere. Vi krever at månedskort for ungdom og studenter på kollektivtrafikk maks skal koste 200 kroner i hvert fylke i Norge, sier hun.

Organisasjonen som støtter kampanjen er Norsk Studentunion, Studentenes Landsforbund, Unge Venstre, Rød Ungdom, Kristelig Folkepartis Ungdom, Transportbedriftenes Landsforening, Yrkestrafikkforbundet, Norsk Jernbaneforbund, Norsk Transportarbeidsforbund, og Fagforbundet i samarbeid med Natur og Ungdom og Norges Naturvernforbund.

Ingen i Samferdselsdepartementet har vært tilgjengelig for kommentarer til denne saken.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere