RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever ny Vassdalen-gransking

Sist oppdatert:
Frp vil ha ny gransking av Vassdalen-ulykken etter avsløring av hemmelighetsstemplede dokumenter.

Raset i Vassdalen i 1986 krevde 16 soldaters liv og er den verste ulykken under en militærøvelse i Norge. Ifølge avisa Fremover vurderte både politiet og Generaladvokaten å reise tiltale mot offiserer etter ulykken.

En hemmelighetsstemplet rapport avisa har fått tilgang til viser at det ble vurdert tiltale mot tre offiserer på grunn av tjenesteforsømmelse i døgnet før den tragiske ulykken.

I sin vurdering fastslo Generaladvokat Odd Blomdal at de tre offiserene begikk pliktbrudd som enten kvalifiserte til betegnelsen uaktsomhet eller var ren forsømmelse av tjenesteplikter, skriver Fremover.

Blomdal overlot til Forsvarssjefen å avgjøre om forholdene var så grove at de ville rammes av den militære straffeloven.

Daværende forsvarssjef Fredrik Bull-Hansen mente det ikke var behov for å straffeforfølge noen.

- Dette må lede til krav om en ny - og uavhengig - granskning av Vassdalen. Dette oser det kameraderi på høyt plan av, sier stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen (FrP) til Fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere