Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever opprydning etter psykiatri-tragedier

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Lederen for Stortingets sosialkomite John I. Alvheim (Frp) er opprørt over tragedier i psykiatrien, og ber helse- og sosialministeren rydde opp.

- Gjennom lang tid har vi opplevd den ene tragiske hendelsen etter den andre der psykiatriske pasienter har vært involvert. Det psykiatriske miljøet på Ullevål Universitetssykehus har vært, og er, i søkelyset og ledelsen er permittert. Det er noe alvorlig galt med fagmiljøet på dette området i Norge, sier Alvheim.

Farlige pasienter
Ullevål sykehus har blant annet fått kritikk for at farlige pasienter skrives ut og for feilplassering av pasienter.

Alvheim mener det er nødvendig med en radikal opprydding og ommøblering av psykiatrien.

- Vi kan ikke lenger finne oss i at pasienter med psykiske problemer ikke får det tilbud og den oppfølging Stortinget har vedtatt at de skal ha, sier Frps sosialpolitiske talsmann.

Helse- og omsorgsminister Ansgar Gabrielsen må sørge for at Stortingets intensjoner om at psykiatrien skal prioriteres blir fulgt opp på alle nivåer, krever Alvheim i en pressemelding.

Rapport
Frp ber om at Helsetilsynet kartlegger situasjonen og lager en rapport til Stortinget. Dette må skje senest i forbindelse med Revidert budsjett til våren, krever Frp.

- Det må nå også være på tide å få innført innsatsbasert finansiering (ISF), eller stykkpris, i psykiatrien slik at mangel på penger ikke stadig er en unnskyldning for at jobben ikke gjøres godt nok. Dette burde egentlig vært på plass for lenge siden, sier Alvheim.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!