*Nettavisen* Nyheter.

Krever pedodømt lærer for millioner

Bistandsadvokat Cecilie Lysjø Jacobsen har stevnet en pedofilidømt lærer i Lakselv for opptil én million kroner i erstatning til hver av mannens seks ofre.

27.05.04 19:07

Det er Finnmark Dagblad som i dag skriver at bistandsadvokat Cecilie Lysjø Jacobsen har stevnet den utuktsdømte læreren med krav om seks millioner kroner i erstatning.

Overfor TV 2 Nettavisen presiserer bistandsadvokaten at erstatningssummen på én million for hver av guttene den tidligere læreren er dømt for utukt mot, er et oppad begrenset beløp:

– Det vil variere hva vi til slutt vil komme frem til som erstatningssum. Mennesker reagerer på overgrep individuelt og de personlige tapene vil være forskjellige, sier Hammerfest-advokaten til TV 2 Nettavisen.

Læreren soner i dag en dom på sju års forvaring som han ble ilagt av Indre Finnmark tingrett 11. april i fjor.

Nye sakkyndige
Rettspsykiatrisk sakkyndig Berthold Grünfeldt sa i retten i fjor at det er høyst sannsynlig at noen av guttene vil få varige mén.

– Men siden jeg var sakkyndig har jeg sagt til advokaten som tok kontakt med meg at det er bedre at andre påtar seg den erstatningsmessige siden av saken, sier Grünfeldt til TV 2 Nettavisen.

Kan trekke ut
Sakkyndige til erstatningssaken vil ikke bli oppnevnt før saken blir berammet. Bistandsadvokat Lysjø Jacobsen tør ikke spekulere i når det blir, men sier til TV 2 Nettavisen at det «nok vil ta sin tid».

Om erstatningssummen til slutt skulle havne i nærheten av «taket» på seks millioner kroner, vil det være en av de største kompensasjonene en seksuell overgriper har måttet betale sine ofre i Norge noensinne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.