RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever politiet drapstiltalt

Sist oppdatert:
Advokat Abid Q. Raja mener tre politimenn må tiltales for drap på Eugene Obiora.

Den profilerte advokaten vil ha tre politimenn tiltalt for forsettlig drap på norskafrikanske Eugene Obiora (48). Raja hevder at politiet umulig kan ha handlet i nødverge, ettersom Obiora allerede lå på magen med håndjern.

- Mange var vitne til det som skjedde. De mener at politiets opptreden ville medføre døden for Obiora. Da skulle også politiet forstått dette. Derfor er det grunnlag for tiltale for forsettlig drap, sier Raja til Nettavisen.

- Forsettlig drap

Raja understreker at dersom det er mer en 50 prosent sannsynlig for at en handlemåte vil medføre døden, så er utføres den med forsett. Dersom det skulle vise seg at politimennen burde ha forstått at Obiora kunne dø, er det grunnlag for å tiltale for uaktsomt drap, opplyser han.

Spesialenheten for politisaker henla i begynnelsen av mai saken mot fire politimennen som deltok i pågripelsen av av Obiora. Raja, som representerer de etterlatte, har sendt klage til Riksadvokaten, og vil ha tre av politimennene tiltalt for forsettlig drap.

Politiet har gjort en rekonstruksjon av slåsskampen inne på sosialkontoret i Trondheim der Eugene Obiora ble påført dødelige skader av politiet.

- Massiv voldsutøvelse
«Voldsutøvelsen i Obiora-saken er samlet sett så massiv at det fremstod for alle rundt som mest sannsynlig at Obiora var i livsfare», skriver Raja i klagen. Raja mener politifolkene må ha forstått at de utsatte Eugene Obiora for livsfare, og at de dermed opptrådte forsettlig.

Norskafrikanske Obiora (48) ble pågrepet av politiet på Østbyen servicekontor i Trondheim 7. september i fjor, og døde senere på sykehuset etter basketaket med politiet.

Les brevet til Riksadvokaten her (under lenken Nyheter).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere