*Nettavisen* Nyheter.

Krever Sudbø for 1,5 millioner

Kreftforeningen vil ha tilbake 1,5 millioner kroner som er utbetalt til skandalelegen Jon Sudbø.

30.06.06 15:04

Sudbøs doktorgrad fra 2001 er finansiert av Kreftforeningens givere. Sudbø har fått nærmere 1,5 millioner kroner over en periode på fire og et halvt år.

Nå krever foreningen pengene tilbake etter at granskningskommisjonen fredag konkluderte med at Sudbøs doktorgrad må trekkes tilbake. Dette opplyses i en pressemelding fra Kreftregisteret.

- Vi har gitt penger i god tro. Det er Kreftforeningens givere som har finansiert doktorgraden. Nå som det er fastslått at han har jukset med doktorgraden, skal vi ha støtten tilbake, slik at vi kan gi pengene til annen forskning, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen i en kommentar.

I fire og et halvt år, fra 1994 til 1999, fikk Sudbø utbetalt rundt 300.000 kroner årlig i forbindelse med doktorgraden. Dette var hovedsakelig lønn.

For årene 2002 til 2004 fikk Sudbø gjennom Kreftforeningen midler til prosjektet «Protocol – Forebygging av kreft i munnhulen». Det dreier seg om cirka en million kroner. Disse pengene ble utbetalt fra stiftelsen Helse- og Rehabilitering. I 2003 bevilget Kreftforeningen 100.000 kroner til driftsmidler, opplyses det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.