*Nettavisen* Nyheter.

Krever svar etter Nemo-avliving

Dyrevernalliansen krever en redegjørelse fra Mattilsynet og Fiskeridirektoratet etter at selen Nemo ble avlivet lørdag.

02.08.05 15:05

Både Mattilsynet og Fiskeridirektoratet var involvert i beslutningen om å skyte den populære vill-selen.

- Brøt bestemmelser
- Vi vil rette en formell henvendelse til dem og be om en redegjørelse for deres policy når det gjelder konflikter mellom ville dyr og menneskelig rekreasjon. Det som har skjedd i denne saken, er at man har gjort inngrep i fredningsbestemmelser i viltloven. Hvis man fortsetter med det, vil man ødelegge fredningsprinsippet, noe som er veldig alvorlig, sier Live Kleveland Karlsrud i Dyrevernalliansen til TV 2 Nettavisen.

Hun betegner Nemo-avlivingen som en svært viktig prinsipiell sak.

- I seg selv er dette «bare» en enkeltsak, «bare» et dyr, men den er prinsipielt alvorlig fordi den viser at fredningsprinsippet, som ellers har blitt tolket veldig strengt, har blitt brutt. Det er derfor vi engasjerer oss så sterkt, sier hun.

Tar ikke hensyn
Dyrevernalliansen reagerer på at man ikke advarte badegjester mot Nemo i stedet for å ta livet av den.

- Denne saken viser hvor lite hensyn det tas til liv i forhold til enhver menneskelig interesse. Her er det snakk om å bade et bestemt sted. Denne interessen for å bade blir altså veid tyngre enn selens interesse for å få lov til å leve. Det er et alvorlig misforhold, sier hun.

Nemo ble første gang funnet i et fiskegarn utenfor Ålesund i 1998. Den vokste opp hjemme hos den daværende lederen for Atlanterhavsparken, Jan Einarsen, men ble senere sluppet ut i havet. Siden den gang, var den fast gjest i og rundt parken og et populært innslag i området- helt til den bet en badegjest i sommer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag