*Nettavisen* Nyheter.

Krever tannlegestøtte til minstepensjonister

Minstepensjonist Aud Aabel har de siste årene hatt tannlegeregninger på over 42.000 kroner. Nå krever tannlegeforeningen at eldre må få tannlegestøtte.

01.02.05 13:13

Aud Aabel (78) har vært hjemmeværende husmor, og har derfor ikke opparbeidet seg pensjonspoeng. De siste tre årene har hun vært nødt til å få satt inn to løse broer og to kroner. Regningen kom på 42.539 kroner. Dermed måtte minstepensjonisten, som får utbetalt 103.000 kroner i året, bruke sparepengene.

Tar seg ikke råd
Ifølge Den norske tannlegeforening tar mange eldre seg ikke råd til jevnlige kontroller hos tannlege.

- Det hender gamle pådrar seg veldig store tannlegebehov. Når det først rakner, kan det bli svært dyrt for dem å få reparert tennene. Om de helt slutter å gå til tannlegen, risikerer de å pådra seg virkelig store kostnader, sier Carl Christian Blich, president i Den norske tannlegeforening, til Aftenposten.

Han understreker at tannlegeforeningen er skeptisk til en generell støtte til hele befolkningen, men tar til orde for større støtte til minstepensjonister.

HTML EMBED

Innstiller i vår
Pensjonistpartiet mener alle pensjonister, uavhengig av inntekt, bør få støtte til tannbehandling.

Regjeringen har nå nedsatt et utvalg som skal se på rettigheter til offentlig finansierte tannhelsetjenester. Utvalget avgir innstilling våren 2005.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.