RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever utvidet varetekt for 17-åring

Sist oppdatert:
Politiet i Stavanger ber om utvidet varetektsfengsling av 17-åringen som er siktet for utuktig omgang av en 12 år gammel jente sammen med to menn på 20 og 21 år.

- Slik vi vurderer det i dag, vil vi be om utvidet varetektsfengsling av 17-åringen, sier politiinspektør Ernst Rostebø ved Rogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Årsaken er at politiet venter på svar fra prøver de har sendt inn til Rettsmedisinsk Institutt. Dette skal være prøver funnet på åstedet, blant annet sædrester.

- Det var frivillig
For snart to uker siden ble de to eldste guttene på 20 og 21 år varetektsfengslet for tre uker, mens 17-åringen fikk to uker. Onsdag vil politiet be om videre fengsling av unggutten.

Den yngste av mennene har innrømmet seksuell omgang med jenta på en fest, men hevder at det var frivillig og at han trodde hun var over 16 år. Han og de to andre er siktet for utuktig omgang med 12-åringen. Svaret på prøvene vil avgjøre om de også blir siktet for voldtekt.

- Vi håper vi har svaret på prøvene i hvert fall innen 14 dager, sier politiinspektøren.

Mange til avhør
Denne uka vil politiet kalle inn personer til avhør.

- Det blir mange vitneavhør i dagene frem til onsdag. Det gjelder personer i omgangskretsen både til fornærmede og guttene, sier Rostebø.

Overgrepene skal ha skjedd i to leiligheter. Først skal 17-åringen ha forgrepet seg på jenta, deretter, i den andre leiligheten, skal en av de andre ha gjort det samme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere