Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan forsure regjeringsforhandlingene:

KrF: - Avskyelig innvandringsutspill fra Frp

AVSKYELIG: Geir Bekkevold (KrF) mener at Frps Per-Willy Amundsen har levert en avskyelig uttalelse om innvandrere og barnefødsler.
AVSKYELIG: Geir Bekkevold (KrF) mener at Frps Per-Willy Amundsen har levert en avskyelig uttalelse om innvandrere og barnefødsler. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Uttalelsen fra Frps Per-Willy Amundsen om at oppfordringen til å få flere barn ikke bør gjelde for innvandrere, er avskyelig, mener Geir Bekkevold i KrF.

Utspillet kan forsure de pågående regjeringsforhandlingene mellom Høyre, Venstre, KrF og Frp på Granavolden på Hadeland.

- Dette minner om en form for rasepolitikk og en statlig familieplanleggingspolitikk som er helt hinsides, sier Bekkevold til NTB.

Innspurt

Han er blitt kontaktet av flere KrF som har reagert sterkt på utspillet torsdag, som kom i innspurten av forhandlingene på Granavolden.

Les også: Carl I. Hagens krav til Frp i regjeringsforhandlingene

- Dette er jo også noe våre forhandlere har fått med seg, og noe de legger i potten. Amundsen bidrar jo til å tegne et bilde av Frp som er ganske trøblete, sier Bekkevold.

Sammensetning

Til TV 2 sa Amundsen torsdag at han er opptatt av befolkningssammensetningen i Norge.

Les også: Solberg ordknapp om regjeringsforhandlingene

- Etniske nordmenn har en fallende fødselskurve. Det mener jeg i likhet med Erna Solberg at vi bør gjøre noe med. Men løsningen er ikke å få en enda større innvandrerbefolkning, tvert imot må vi sørge for at den etnisk norske befolkningen vedlikeholdes, sa Amundsen.

Barnetrygd

En viktig sak for KrF forut for forhandlingene har vært å få økt barnetrygden. Til TV 2 sier Amundsen at å belønne store barnefamilier blant innvandrere kan være til hinder for integreringen.

Også det reagerer Bekkevold på.

- Dette er politikk som kun har til hensikt å splitte folk og grupper, sier han.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!