RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF: - De som stemte på oss i 2017 har fått godt betalt


Pressekonferanse med KrF. Partileder Knut Arild Hareide omkranset av nestlederne Olaug V. Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad.
Pressekonferanse med KrF. Partileder Knut Arild Hareide omkranset av nestlederne Olaug V. Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Paul Weaver
Sist oppdatert:
Disse 40 hjertesakene er KrFs kvittering til velgerne.

OSLO (NTB, Nettavisen): Kristelig Folkeparti oppnådde ikke mer enn 4,2 prosent i stortingsvalget og lever et liv både som opposisjonsparti og støtteparti for regjeringen. Velgerne har likevel ingen grunn til å være skuffet, mener partiledelsen.

Les også: Disse statsrådpostene ønsker KrF seg

- De som stemte for KrF i 2017 har fått godt betalt, sa partileder Knut Arild Hareide da han oppsummerte på partiets pressekonferanse før sommerferien.

Pressekonferansen kommer i opptak her.

Her la partiledelsen fram en skryteliste på 40 punkter over hva de har oppnådd i 2017-2018.

På lista står blant annet bemanningsnorm i barnehagene, hevet inntaksgrense for gratis kjernetid i barnehagene, fleksibel kontaktstøtte, krafttak for å bekjempe vold mot barn, evaluering av seksårsreformen, økt foreldrepermisjon til tvillingforeldre og økt kapitaltilskudd til friskoler.

Dette er sakene KrF lister opp som sine seire i perioden 2017-2018.

Strategien for KrFs videre kurs skal legges til høsten, men det som uansett er viktig, ifølge Hareide, er å ta sosialt ansvar, sette barna først, bygge fellesskap nedenfra, styrke norske verdier og at det norske samfunnet skal tenke utover seg selv.

KrF inviterte til oppsummerende pressekonferanse med Knut Arild Hareide og nestlederne Olaug V. Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad.

- Vi tror KrF er veldig viktig for familiens del, sa nestleder Bollestad da hun innledet og snakket blant annet om opptrappingsplanen for bekjempelse av vold og overgrep mot barn.

KRF-LEDELSEN: Partileder Knut Arild Hareide med nestlederne Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad.

- Med hjertet utenpå drakta

Partileder Knut Arild Hareide innrømmet at KrF har hatt sitt å slite med.

- Vi må vel innrømme at det gule laget i norsk politikk sleit litt i valgkampen, sa Hareide og dro en parallell til fotball-VM og Brasil da han han innledet pressekonferansen.

- Det som er felles med både KrF og Brasil er at det er to lag som spiller med hjertet utenpå drakta, sa Hareide og la fram partiets skryteliste.

Hareide nevnte blant annet filter mot skadelig innhold på nettbrett som en av KrFs seire.

- Nå har vi fått flertall for filter på nettbrett i skoler og barnehager slik at bilder av krig, vold og porno ikke når ut til barn.

Disse statsrådpostene ønsker KrF

Nettavisen spurte Hareide hvilke statsrådposter han ønsker for KrF, hvis de velger å gå inn i regjering.

Les også: Disse statsrådpostene ønsker KrF seg

Spørsmålet om hvem KrF skal samarbeide og hvordan partiet skal spisse profilen har stått sentralt for Hareide og partiledelsen.

Slik har utviklingen til KrF vært det siste året.

Vil ha avklaring om samarbeid

Nestleder Kjell Ingolf Ropstad har sagt at spørsmålet om samarbeid må avklares i løpet av året.

– Først skal vi spisse vårt politiske prosjekt. Samarbeidsspørsmålet er ikke på agendaen nå. Men jeg ser for meg at det kan komme en avklaring på samarbeid i løpet av året, sier Ropstad til NTB.

Etter historisk svake 4,2 prosent i stortingsvalget 2017, konkluderte KrF med at partiets saker i valgkampen ble overskygget av spørsmålet om valg av side. Det ønsker Ropstad å unngå en reprise på i oppkjøringen til lokalvalget 2019.

KRF-LEDELSEN: Kjell Ingolf Ropstad, Knut Arild Hareide, KrF, Olaug Bollestad, småspente på dagens gjennomslag.

Spisse profil

– Jeg tror ikke vi vil ha godt av noen lang debatt. Samtidig må diskusjonen forankres på en god måte, sier Ropstad.

- Hele partiorganisasjonen er engasjert med frist før sommeren til å komme med innspill til hvilke saker vi skal prioritere opp og hva vi eventuelt skal prioritere ned. Sentralstyret jobber videre med politisk spissing fram til landsstyret konkluderer i september. Først deretter er det naturlig å åpne diskusjonen om samarbeid, sier Ropstad til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere