Gå til sidens hovedinnhold

KrF: Budsjettet gir 1200 færre lærere i skolen

Regjeringens budsjettforslag gir 600 færre lærere i småskolen og 600 færre lærere på ungdomsskolen, ifølge KrF-leder Knut Arild Hareide.

– Flere lærere inn i skolen treffer best de som trenger det mest, sa Hareide i Stortingets spørretime onsdag. For partiet hans blir det en viktig prioritering å få tilført midler til flere lærerstillinger i budsjettforhandlingene som starter neste måned.

Ifølge KrF har partiet gjennom de to siste budsjettavtalene fått gjennomslag for å bevilge i alt 520 millioner kroner mer til i alt 1.700 nye lærerstillinger. Årets budsjettforslag dekker imidlertid bare satsingen for høsten, mens helårseffekten av satsingen på tidlig innsats på 1. til 4. trinn ikke er lagt inn. Partiet mener anslagsvis 450 millioner kroner mangler i forslaget til statsbudsjett.

Statsminister Erna Solberg (H) slo i sitt svar fast at opplegget i budsjettet for neste år er i tråd med forutsetningene fra enigheten i fjor, noe Hareide også bekreftet.

– Når det gjelder de 600 stillingene i ungdomsskolen er dette «sen innsats», altså reparasjonsarbeidet, så var det et tidsbegrenset forsøk. At vi nå avvikler dette forsøket og øker satsingen på tidlig innsats, mener jeg er en riktig prioritering, sa Solberg.

Hun avviste også KrFs ønske om en maksgrense på 16 elever per lærer i småskolen og anførte at regjeringen ikke ønsker en slik generell norm. (©NTB)

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken