*Nettavisen* Nyheter.

KrF får sexsak i valgkampen

En 56 år gammel KrF-politiker skal ha forgrepet seg på flere unge jenter. Rettssaken begynner fire dager før valgdagen.

01.10.07 12:59

KrF kan få valgkampen ødelagt av en stygg overgrepssak. En 56 år gammel KrF-politiker er så langt tiltalt for to overgrep, men det kan bli flere.

Politikeren driver gardscamping der ungdom gjennom flere år har kommet for å oppleve gårds- og uteliv. Nå har flere jenter anmeldt mannen for tafsing, kyssing og beføling. Det eldste tilfellet som foreløpig er anmeldt, stammer fra årsskifte 1999/2000. Alle jentene var mellom 11 og 13 år da overgrepene skjedde.

Den 6. september, fire dager før årets valg, må politikeren møte i Dalane tingrett tiltalt for utuktig omgang med mindreårige jenter. Hvor mange jenter det er snakk om, er foreløpig usikkert. Så langt er mannen tiltalt for to tilfeller, men den tiltalen blir mest sannsynlig utvidet etterhvert som politiet har får etterforsket de nye anmeldelsene.

- Min klient nekter straffskyld i forhold til tiltalen. Jeg er kjent med at det er noen nye anmeldelser, men jeg har ikke fått satt meg inn i disse, og vil ikke kommentere dem, sier forsvarer Kjell Holst Sæther til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Faksimile

Flere anmeldelser
Nettavisen omtalte tiltalen da den var klar i slutten av juni. Resultatet ble at KrF-politikeren trakk seg fra partiet til etter rettssaken. KrF lokalt, med ordførerkandidaten i spissen, gikk da ut og støttet mannen.

Like etter at tiltalen ble kjent, anmeldte to nye jenter mannen for overgrep. Etter dette har flere jenter anmeldt ham. Lensmannen i Bjerkreim ønsker ikke å si hvor mange det totalt er snakk om.

- Vi regner med å være ferdig med etterforskningen av disse sakene til 6. september, sier lensmann Kjetil Andersen i Bjerkreim til Nettavisen.

Det betyr at en eller flere tilleggstiltaler kan møte KrF-politikeren når han stiller på tiltalebenken.

Beføling
I tiltalen som allerede foreligger, blir et av overgrepene beskrevet slik: «befølte han (NN den fornærmede jenta) på baken, deretter holdt han henne fast og/eller klemte han henne inntil seg mens han befølte henne på ryggen og magen inn under klærne, samt kysset henne på eller ved munnen flere ganger.»

- Det er den samme type overgrep som nå er anmeldt, sier Andersen.

Skjedd på gårdscamping
Andersen sier at alle overgrepene har skjedd på gårdscampingen som mannen driver. Plassen det er snakk om, er altså Veen Gardscamping i Bjerkreim kommune i Rogaland.

Campingplassen har også hytter og tilbyr naturopplevelser, grilling, fisking, padling, og lek og stell av dyra på gården, står det på campingplassens hjemmeside. Hit kommer familier, og grupper fra skoler og fritidsklubber.

- Hit kommer jenter med familiene sine, og gjennom gruppereiser fra skoler og fritidsklubber. Jentene som har levert anmeldelser, har kommet til gardscampingen på alle disse måtene, sier Andersen.

Alle jentene var mellom 11 og 13 år da overgrepene skal ha skjedd. De fleste anmeldelsene stammer fra 2005 og 2006, men en et av tilfellene skal ha skjedd allerede ved årsskiftet 1999/2000.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.