*Nettavisen* Nyheter.

KrF feilsendte strategimail

Ved en tabbe har KrFs informasjonsavdeling sendt ut en strategimail.

31.08.05 14:33

E-posten viser hvordan KrF legger opp strategien i valgkampen.

«Skriv leserinnlegg nå! Valget nærmer seg og avisene mottar nå rekordmange leserinnlegg. Skal man få på sine leserinnlegg før valgdagen, må dere huske på å skrive og sende inn leserinnlegg nå. Det er utrolig viktig at alle tar denne delen av valgkampen alvorlig!!», heter det blant annet i e-posten.

E-posten har fem punkter, som går under navnene «2 mot 1 i regjeringsforhandlingene», «Kontantstøtte og barnehagekøer», «Skriv leserinnlegg nå!», «Skole på dagsordenen» og «Carl I. Hagens regnestykke».

Under punktet «Kontantstøtte og barnehagekøer», heter det;

«KrF og Dagfinn sendte i går brev til Ap og SV for å få svar på hvordan de vil nå full barnehagedekning når de samtidig vil fjerne kontantstøtten. Denne utfordringen må vi holde fullt trøkk på. Ingen av de to partiene kan gi gode svar. Gjennom et slikt fokus får vi godt fram at vi er partiet som både sikrer barnehageplass til alle som ønsker det – og kontantstøtte til de som velger en annen omsorgsform. »

Skal utfordre Sp
Nederst i e-posten følger en liste over det KrF mener er «problematiske saker for Sp».

- Vedlagt ligger listen over problematiske saker for Sp. Bruk denne listen til å utfordre Sps toppkandidat lokalt! Noen av dere har kanskje allerede utfordret Sp, men ikke fått svar? Da kan dere gjenta utfordringen og etterlyse avklaringen på viktige verdispørsmål, heter det i mailen.

Etter at mailen ble sendt ut, har senderen «trukket» e-posten tilbake.

- Tabbe eller strategi?
Informasjonssjef Erik Lunde i KrF, som var avsender av mailen, svarer dette til TV 2 Nettavisen på spørsmål om mailen var en tabbe eller en del av KrFs mediestrategi.

- Vel, det var en hendelig uhell. Det er egentlig ikke så viktig. Det er jo ikke noe dramatisk som står der, sier Lunde til TV 2 Nettavisen.

Han sier at mailen var «en daglig mail som går ut til våre folk».

- Det kom inn noen gale adresser, og mailen gikk til flere andre aviser. Men vi anser ikke innholdet som dramatisk. Det var ikke vår strategi å sende den slik at dere skulle skrive sak om det.

- Men hvorfor ble mailen da trukket?

- Den ble feilsendt, sier Lunde.

Dagfinn Høybråten ønsker ikke selv å kommentere KrF-mailen, men henviser til informasjonssjef Erik Lunde.

At KrF skal kjøre de rødgrønne på kontaktstøtten, viste Dagfinn Høybråten under partilederdebatten på konferansen «Kommunal 05» på Gardermoen onsdag.

Da Høybråten forsøkte å kjøre de rødgrønne på konsekvensene av å fjerne kontantstøtten, ble han derimot raskt avbrutt av debattlederen Jens Brun-Pedersen.

Her kan du lese hele e-posten fra KrF

Diskuter saken her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.