RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF har fått 850 utmeldinger og rundt 700 nye medlemmer


Knut Arild Hareide og Kjell Ingolf Ropstad sto på hver sin side på fredagens KrF-landsmøte. 
Ropstads linje gikk av med seieren. Her møtes de i debatt på NRK fredag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Knut Arild Hareide og Kjell Ingolf Ropstad sto på hver sin side på fredagens KrF-landsmøte. Ropstads linje gikk av med seieren. Her møtes de i debatt på NRK fredag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Det har vært stor bevegelse i medlemstallene i KrF siden landsmøtet fredag. 850 medlemmer har meldt seg ut av partiet, mens 700 har kommet inn.

Fredag gikk et flertall på KrFs landsmøte inn for å søke regjeringssamarbeid med Høyre, Venstre og Frp. Nå får partiet både inn- og utmeldinger.

– Siden 2. november har vi fått om lag 850 utmeldinger og vel 700 innmeldinger så langt vi har oversikt nå, sier kommunikasjonssjef Mona Høvset i Kristelig Folkeparti til NTB.

Flest innmeldinger har det kommet i Rogaland. Stavanger Aftenblad meldte søndag kveld at det var kommet inn 135 nye innmeldinger. Samtidig hadde 16 medlemmer gått den andre veien, og meldt seg ut av partiet.

Også i Hordaland KrF har medlemsveksten vært kraftig. Til avisa Dagen sier fylkessekretær Sondre Olsen at det har kommet 103 innmeldinger. Fylkessekretæren har kun registrert tre utmeldinger, men han sier det kan være fordi utmeldinger ofte meldes inn sentralt i partiet, og ikke i fylket.

Partifløyen i Oslo og Buskerud taper medlemmer. Fylkessekretær Billy Taranger melder at Buskerud har hatt 17 utmeldinger og én innmelding, mens 34 medlemmer har meldt seg ut i Oslo. Der har ingen kommet inn.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere