RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF i harnisk over regjeringen

Sist oppdatert:
KrF raser etter at det er klart at de rødgrønne tillater «design-babyer».

- Jeg kan si det på en enkel måte. Regjeringen har lagt en kjempestor snubletråd i veien for et eventuelt regjeringssamarbeid med KrF med bioteknologiloven, sier helsepolitisk talskvinne Laila Dåvøy i KrF til Nettavisen.

Til tross for alvorlige advarsler fra KrF-leder Dagfinn Høybråten , ble det fredag klart at Sp og enkelte SV politikere bøyer av, og dermed sier regjeringen blant annet sier ja til «designbabyer».

- Senterpartiet og SV har tapt. De er tydelig og totalt overkjørt av Arbeiderpartiet i dag. Nå er det virkelig på tide at Sp avklarer hvor de står i viktige verdisaker. Når de kan være med på å gjøre samfunnet om til et realityshow som stemmer ut det svakeste ledd, lurer jeg på hva de ikke kan være med på, sier Dåvøy.

- Nytt klasseskille
Regjeringen åpner for å teste et befruktet egg for å hindre at et barn blir født, hvis det har en sykdom som samfunnet mener er uforenelig med et verdig liv. Dåvøy mener at regjeringen nå lager et nytt klasseskille.

- Jeg må spørre hvor grensene skal gå her. Det er ingen jobb for oss å fortelle hva som er et avvik og hva som er et liv som ikke er verdt å leve. Dette blir framtidens klasseskille med det såkalte normale barn som mål. Med den nye bioteknologiloven legger regjeringen opp til et samfunn der vi ikke kan velge om vi vil ha barn - men hvilke barn vi vil ha, sier Dåvøy.

Les også: Ja til «designbabyer»

- Nei til donorbarn
KrF synes ikke det er legitimt at hensikten med jakten på arveegenskaper er å skape et redningssøsken eller et donorbarn som kan levere vev til en syk bror eller søster.

- For KrF er det viktigste at et barn blir ønsket i kraft av seg selv. Ett liv kan aldri underordnes et annet, sier Dåvøy.

- Sårer funksjonshemmede
KrF frykter også konsekvensen av den nye loven svekker funksjonshemmedes stilling.

- Mange kroniske syke og mennesker opplever at det stilles spørsmål ved deres livskvalitet og muligheter til å leve et verdig liv. Dette presset på selvrespekten for mange mennesker går statsråden forbi når hun legger fram sitt forslag. Det er trist, avslutter Dåvøy.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere