KrF-leder i sex-avhør

Først klokken 19.15 onsdag kveld avsluttet politiet avhøret av den sex-anmeldte ledereren i Hå KrF, Helge Kindervåg. - Jeg tar dette med stor ro, sier han.

Kindervåg har i hele dag hatt en enorm pågang fra pressen etter at anmeldelsen mot han ble kjent. Frontfiguren i det lokale KrF-laget har valgt å stå fram og slåss mot anklagene.

– Jeg tar det hele med stor ro, sa Kindervåg til TV 2 da han gikk i avhør ved 16.30-tiden onsdag.

Ved 19.15-tiden ble avhøret avsluttet, og Helge Kindervåg dro videre til et ventende møte med resten av styret i Hå KrF.

– Vi skal diskutere min posisjon i KrF og jeg skal meddele styret hvilket standpunkt jeg skal ta, sa Kindervåg til NTB.

– En hevnaksjon

Kindervåg er leder i lokallaget i Hå KrF, og fylkesstyrerepresentant i Rogaland KrF. I forbindelse med Medhaug-saken har han gått sterkt ut og bedt Valgerd Svarstad Haugland om å trekke seg.

– Dette er en hevnaksjon etter at jeg gikk aktivt ut og støttet Jan Birger Medhaug, sier Kindervåg til TV 2 Nettavisen.

Etter politiavhøret på Hå lensmannskontor onsdag vil han ikke lenger karakterisere sexanmeldelsen mot seg for en hevnaksjon.

– Dette er et resultat av min fremskutte posisjon, sa Kindervåg til NTB.

Kindervåg er anmeldt for seksuell handling mot en annen parts vilje etter straffelovens paragraf 200. Dette kan være former for seksuell trakassering som for eksempel beføling. Det angivelige overgrepet på en kvinne skal ha skjedd for to år siden.

– Ukjent for meg

Kvinnen er 23 år gammel og har ikke tilknytning til KrF. Overgrepet skal ha skjedd i august/september 2001. Hun leverte anmeldelsen tirsdag.

– Jeg vet ikke hva dette dreier seg om, sa Kindervåg i formiddag.

Politiet bekrefter at saken er under etterforskning og vil bli avklart i løpet av få dager. Vitner er allerede innkalt til avhør.

– Hå KrF har møte i kveld. Der vil jeg informere om saken, sier Kindervåg. Han vil også fortelle om saken i et eksklusivt intervju på TV 2 i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.