*Nettavisen* Nyheter.

KrF legger lokk på homosak

Foto: (Foto: Heiko Junge / SCANPIX)

Ingen i KrF vil forklare hva partiet mener om at Dagfinn Høyråtens menighet Misjonsforbundet nekter åpne homofile adgang. – Hele saken er lite aktuell, sier nestleder Dagrun Eriksen.

04.02.04 09:39

Det Norske Misjonsforbund vil sende ut en redegjørelse på 50 sider til de 106 menighetene der forbundet gjør det klart at homofile som lever i partnerskap, ikke er velkomne hos dem.

Som medlem av Nesodden misjonsmenighet er Dagfinn Høybråten dermed kommet ut i hardt vær, bare halvannen uke etter at han ble valgt som ny leder for Kristelig Folkeparti.

- Ingen sak
Høybråten sa i går at åpne homofile er velkomne i hans menighet, men han vil ikke si hva han mener om presiseringen fra Misjonsforbundet.

Det vil heller ikke generalsekretær Inger Helene Venås eller nyvalgt andre nestleder Dagrun Eriksen.

- Jeg har ingen kommentarer. Hele saken er så lite aktuell at det er ikke noe å kommentere, sier Eriksen til TV 2 Nettavisen.

- Hvorfor er saken lite aktuell?

- Det vil jeg ikke begrunne

Heller ikke Venås vil fortelle hvor grensene mellom politikk og teologi går i partiet.

- Jeg har ingen kommentar, sier Venås.

- Hvorfor vil du ikke si hvor grensene går, KrF er jo et religiøst parti?

- Vi er et kristent parti. Jeg har ingen kommentarer, sier Venås.

- Ingenting og alt
Hun henviser senere TV 2 Nettavisen til partiets kortversjon om «Kristendemokrati på norsk». Der får vi følgende svar på hvilken sammenheng det er mellom kristendom og politikk:

- Ingenting - og alt. Det er like viktig å holde fast på begge svarene. Kristendemokratiet er ingen religion, men kristendemokratiet har kristendommen som sin idemessige basis og inspirasjon, heter det på partiets hjemmeside.

- Etikken er viktig
I en brosjyre fra partiet står det dessuten dette om forskjellene mellom politikk og teologi:

- Det er viktig å skille mellom politikk og religion. Politikk dreier seg om å organisere samfunnet. Religion dreier seg om menneskers forhold til Gud. Kristendommen er i seg selv ingen politisk ideologi, det er dens etikk som blander plattformen i den kristendemokratiske ideologien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.